Legmeervogels komt vroege rode kaart tegen Velsen niet te boven

Legmeervogels heeft ook de tweede wedstrijd in de eerste klasse A verloren. Uit bij Velsen werd het 3-0. Een cruciaal moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Daan van Huffel na een klein kwartier. Velsen had toen al een keer gescoord, waardoor Legmeervogels de hele wedstrijd achter de feiten aan liep. Ondanks dat de ploeg van Jack Honsbeek goed speelde met tien man, lukte het niet om deze vroege tegenslag te boven te komen.

Velsen ging goed van start en pakte meteen het initiatief. Al na vier minuten kwam het op 1-0. Mischa Plug kon ongehinderd richting het doel van Donovan Partosoebroto lopen en schoot hard raak. Velsen bleef aandringen en maakte het Legmeervogels vooral moeilijk via de vleugels. Na een klein kwartiertje moest de ploeg uit Uithoorn Honsbeek een nieuwe tegenslag verwerken. Daan van Huffel (deze zomer overgekomen van DCG) kreeg direct rood na een stevige overtreding ter hoogte van de middenlijn. Ondanks de numerieke minderheid nam Legmeervogels tegen het einde van de eerste helft het initiatief over van Velsen. Maar tot grote kansen kwam het niet. Zo bleef het 1-0 bij rust.

legmeervogels-3

Legemeervogels kwam goed uit de kleedkamer en was meteen dichtbij de gelijkmaker. Joey Sack schoot de bal vanaf een meter of twintig op de paal. Kort daarna kreeg de ploeg uit Uithoorn de deksel op de neus. Tim Groeneveld scoorde na een snelle counter de 2-0 voor de Velsenaren. Legmeervogels gaf niet op en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Stefan Tichelaar kreeg een goede kans nadat hij alert was bij een fout van doelman Van der Lugt, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

legmeervogels-2

De tien man van Legmeervogels deden zeker niet onder voor de elf van Velsen.Velsen was echter effectiever in het afmaken van de geboden kansen. Dat bleek ook twintig minuten voor tijd. Een foutje bij Legmeervogels op het middenveld leidde een snelle counter voor Velsen. Rens Greveling bediende Zeno van Ooijen, die voor de 3-0 tekende. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en leidde Legmeervogels haar tweede nederlaag in de competitie.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Foto’s: Frans van der Horst

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)