Legmeervogels krijgt een lesje in effectiviteit van Fortuna Wormerveer

In de eerste klasse A heeft Legmeervogels opnieuw een nederlaag geleden. Gisteren werd er thuis met 0-2 verloren van Fortuna Wormerveer. De ploeg van Jack Honsbeek staat nu op de elfde plaats met zes punten.

In de eerste helft was Legmeervogels zeker niet de mindere van Fortuna Wormerveer en kreeg het kansen om de leiding te nemen. Aanvaller Dennis Bakker zag dat ook: “We waren in het eerste half uur gewoon de betere partij. We gaven geen kansen weg en verzuimden gewoon 2-0, 3-0 te maken. Zeker twee kansen hadden er gewoon in gemoeten.”

Na ruim een half uur was de eerste kans voor de bezoekers gelijk raak. Op het moment dat Legmeervogels even met tien man speelde (vanwege blessurebehandeling van Janyro Purperhart) profiteerde Fortuna Wormerveer optimaal via Quinten Klopper: 0-1. Gelet op de verhoudingen was dat op dat moment zeker niet verdiend.

In de tweede helft nam Fortuna gelijk het initiatief. De thuisploeg kwam er nog zelden gevaarlijk uit. Na ruim een uur spelen verdubbelden de gasten de score. Een voorzet van Quinten Klopper werd door Luuk Purvis van dichtbij achter Donovan Partosoebroto gewerkt. Het bleek de doodsteek voor de ploeg van Jack Honsbeek. Er was nog een hachelijke situatie toen keeper Partosoebroto ternauwernood een schot van Dick Bos vanaf de zijkant wist te redden. Het bleef bij 0-2.

20161009 Legmeervogels Foruna Wormerveer Ronald Bakker

Dennis Bakker kon de nederlaag wel verklaren: “Zij hadden na rust duidelijk het betere van het spel en gingen gewoon wat effectiever met de mogelijkheden om. Na de 0-2 bleven wij achter de feiten aanlopen. Maar ondanks deze nederlaag groeit het vertrouwen. Wij gaan ons zeker handhaven in deze klasse.”

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Met dank aan: Hans Heere
Foto’s: Ronald Bakker