Legmeervogels lijkt nieuwe voorzitter te hebben gevonden

Legmeervogels lijkt een nieuwe voorzitter te hebben gevonden. Isabella van der Giessen begint per direct aan een stageperiode bij de club. Wanneer de stageperiode bij Van der Giessen en bij de leden van het hoofdbestuur bevalt zal zij tijdens de Algemene Leden Vergadering worden voorgedragen als nieuwe voorzitster. “We hebben in eerste instantie afgesproken om met een stageperiode te beginnen omdat ik nog niet helemaal bekend ben met de beleidsvoering bij de club. Daarnaast willen ik kijken of deze functie wel bij mij past.”

Van der Giessen kwam zes jaar geleden bij de club terecht nadat haar zoon bij Legmeervogels ging voetballen. Waar ze in de beginfase vooral haar zoon kwam aanmoedigen gaat ze nu dus een belangrijke functie bij de club betreden. “Ik heb voetballen altijd leuk gevonden. Ik ging vroeger vaak naar Ajax en weet eigenlijk zeker dat als er in mijn jeugd vrouwenvoetbal had bestaan ik was gaan voetballen in plaats van hockeyen.”

IsabellavanderGiesen

“Bij de club was er een vacante positie voor de rol van voorzitter en verschillende mensen binnen de club vroegen me toen of ik daar geen oren naar had. Ik ben toen een beetje gaan polsen of ze nog iemand zochten en of ik daar eventueel geschikt voor zou zijn.”

Hoewel ze nog niet helemaal zeker weet wat haar te wachten staat, heeft Van der Giessen enorm veel zin om te beginnen bij de club uit Uithoorn. “Het is een hele open club, iedereen is er welkom. Je vind er alle lagen van de bevolking en kinderen leren hier om van jongs af aan in een voetbalklimaat hoe ze met elkaar om moeten gaan. Ze leren hier om als een team te acteren en krijgen op die manier ook belangrijke normen en waarden mee.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)