Foto: Jaap Maars

Legmeervogels loopt door winst op Pancratius verder uit

Na een nederlaag en een gelijkspel heeft Legmeervogels de titelkoers doorgezet met een overwinning op Pancratius. De ploeg van Jack Honsbeek was op eigen veld met 3-0 te sterk voor de Badhoevedorpers en zagen daarna tot hun genoegen achtervolgers ZSGOWMS en Elinkwijk weer punten verspelen. De voorsprong bedraagt nu elf punten, waardoor de Uithoorners over twee weken tegen ZSGOWMS waarschijnlijk het kampioenschap in de zondag tweede klasse B zouden kunnen vieren.

In de eerste helft had Legmeervogels het zeker niet gemakkelijk tegen Pancratius. De beste kansen waren immers voor de gasten, maar met een paar goede acties wist doelman Jasper van Gelderen een openingstreffer te voorkomen. Een voorsprong van Pancratius zou halverwege zeker niet hebben misstaan. Het was uiteindelijk Legmeervogels dat uit het niets de score opende. Lulinho Martins brak aan de rechterkant door en via Stefan Tichelaar kwam de bal terecht bij Damien de Vegt, die de 1-0 op het scorebord schoot.

De tweede helft was pas net van start toen Legmeervogels verrassend de voorsprong verdubbelde. Pancratius-doelman Donny Kool had moeite met een afstandsschot van Joey Sack, in de rebound kon Martins de bal net binnen houden en Jordy de Groot in staat stellen om van dichtbij binnen te schieten: 2-0. Pancratius gaf de moed echter nog niet op en trok massaal ten aanval. De ploeg van Bart Jansen maakte het de thuisploeg nog behoorlijk lastig, alleen voorkwam Van Gelderen meerdere keren een aansluitingstreffer.

Naarmate het eind dichterbij kwam leek de wedstrijd beslist, al zette Legmeervogels nog één keer aan om de eindstand op 3-0 te bepalen. Na een fraaie combinatie met Tichelaar kon invaller Bilal el Achkar de bal afgeven op De Groot, die zijn zestiende treffer van het seizoen maakte.

Met de drie punten en het puntverlies van achtervolgers ZSGOWMS (1-1 tegen FC Abcoude) en Elinkwijk (4-4 tegen Zilvermeeuwen) is de voorsprong gegroeid tot elf punten. Met nog zes wedstrijden (een inhaalwedstrijd tegen ZSGOWMS op 17 april, red.) te gaan kan Legmeervogels zich waarschijnlijk over twee weken kronen tot kampioen van de zondag tweede klasse B.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Verslag: Hans Heere
Archieffoto boven: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!