Legmeervogels met moeite voorbij Nieuw Utrecht

Door een moeizame 1-2 overwinning op Nieuw Utrecht is Legmeervogels zo goed als zeker van een langer verblijf in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Jack Honsbeek bleef voor de dertiende wedstrijd op rij ongeslagen, al hadden de Uithoorners zichzelf een hoop moeite kunnen besparen in Utrecht.

In de eerste twintig minuten golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen mogelijkheden om de score te openen. Na een combinatie tussen Jordy de Groot en Stefan Tichelaar was het bijna raak, maar werd de inzet nog net gekeerd door een Utrechtse verdediger. Uit de daaropvolgende hoekschop was het wel raak. Lulinho Martins gaf de bal goed voor op het hoofd van de mee opgekomen Noud Schartman: 0-1. Daarna kregen de gasten nog diverse kansen om de voorsprong verder op te voeren, alleen werden deze onbenut gelaten. Vlak voor rust viel de tweede treffer alsnog. Martins bediende Jordy de Groot op maat en de clubtopscorer bepaalde de ruststand op 0-2.

Na de rust was Nieuw Utrecht Legmeervogels op vele fronten de baas. De thuisploeg was feller en daar had Legmeervogels duidelijk moeite mee. Toch kregen de gasten in de eerste vijftien minuten van de tweede helft een paar uitgespeelde mogelijkheden om de wedstrijd in een vroeg stadium in het slot te gooien. Achtereenvolgers Martins, Janyro Purperhart en De Groot slaagden er nu niet in om doelman Ho Chun Ko te passeren.

Waar de beslissing voor Legmeervogels uitbleef, deed Nieuw Utrecht in de zestigste minuut iets terug. Omur Arslan passeerde probleemloos vier Uithoornse verdedigers en ook oog-in-oog met doelman Rahim Gök maakte hij geen fout: 1-2. Door de aansluitingstreffer rook Nieuw Utrecht de mogelijkheid om alsnog langszij te komen. Legmeervogels ontsnapte hieraan toen scheidsrechter Van Loenen een overtreding en een handsbal over het hoofd zag, waardoor er geen strafschop tegen werd gegeven.

Dit deed de arbiter wel in de negentigste minuut toen Damien de Vegt aan de andere kant in het strafschopgebied tegen de grond werd gewerkt. Dennis Rijnbeek kreeg de kans om de wedstrijd te beslissen, maar zijn inzet was veel te zacht om Ko te verrassen. Veel maakte het niet uit, want de 1-2 bleef op het scorebord staan in het voordeel van de Uithoorners. Met dertig punten is Legmeervogels nu voor 99% zeker van lijfsbehoud.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Archieffoto boven: Hans Heere