Legmeervogels ongeslagen de winterstop in door zege op Zilvermeeuwen

In de zondag tweede klasse B heeft Legmeervogels haar zesde overwinning op rij geboekt. Door de afgetekende 0-3 zege op Zilvermeeuwen sluit de ploeg van Jack Honsbeek het jaar als koploper af.

Legmeervogels had een gemakkelijke eerste helft tegen Zilvermeeuwen. Alleen Juary Santos lukte het in de eerste helft tot tweemaal toe om Jasper van Gelderen tot een redding te brengen maar verder dan deze speldenprikjes kwam de thuisploeg niet. Toch lukte het Legmeervogels niet om met een voorsprong de rust in te gaan. Hoewel de ploeg heer en meester was had het moeite om de zorgvuldig opgebouwde muur van de Zilvermeeuwen te slechten. Stefan Tichelaar was in de eerste helft nog het dichts bij een treffer maar zijn schot van 35 meter eindigde op de lat.

Ook in de tweede helft was het Legmeervogels dat het spel domineerde en Zilvermeeuwen dat met man en macht probeerde een treffer te voorkomen. Toch was het na ruim een uur voetballen toch raak voor de uitploeg. Noud Schartman wist de ban te breken door de bal van dichtbij achter de keeper in het netje te leggen.

Na de bevrijdende openingstreffer werd de moe gestreden Rowan Hogenboom vervangen voor de meer aanvallend ingestelde Damien de Vegt waardoor er meer ruimte op het veld ontstond en Legmeervogels de score in de slotfase nog verder kon uitbouwen. Eerst was het Tichelaar die de wedstrijd defintief besliste en even later maakte pikte ook invaller De Vegt nog een treffer mee.

Boy Miguel Schijndel en Lulinho Martins

Door de zege gaan de Legmeervogels als herbstmeister de winterstop in. De ploeg uit Uithoorn heeft een voorsprong van zes punten op achtervolger ZSGOWMS dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Ook betekende de overwinning op Zilvermeeuwen dat de Legmeervogels de eerste seizoenshelft ongeslagen blijven.

Naast Legmeervogels kan nog een vereniging in het district West 1 zeggen dat het na dertien duels nog niet heeft verloren: SC Dynamo (vierde klasse C). In de vijfde klasse E heeft ook Allen Weerbaar nog geen duel verloren, alleen zijn hier nog maar tien wedstrijden gespeeld.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B

Verslag: Hans Heere
Foto’s: Peter Seijmour