Foto Elinkwijk | Vorig seizoen was Legmeervogels met 3-0 te sterk voor Elinkwijk.

Legmeervogels op kampioenskoers na winst op Elinkwijk

Zondag tweedeklasser Legmeervogels kan zo langzamerhand de platte kar voor het kampioenschap al vast gaan bestellen. De ploeg van Jack Honsbeek rekende op eigen veld af met achtervolger Elinkwijk (3-0) en heeft nu een voorsprong van maar liefst elf punten op de concurrentie.

Er werd na afloop niet zomaar een overwinning gevierd. Nummer twee Elinkwijk werd overtuigend opzij gezet en het nieuws dat ook ZSGO/WMS (1-0 tegen Kampong) punten verspeelde kwam net zo mooi aan in Uithoorn. “Nog vijf wedstrijden winnen”, klonk het, tussen alle feestvreugde door, na de negende competitiezege op rij voor het nog altijd ongeslagen Legmeervogels.

De topper in de zondag tweede klasse B tussen de nummers één en twee werd er een waarin beide ploegen geen misstap wilden begaan. Het resultaat was twee afwachtende teams die in een matige eerste helft slechts tot een paar kansen kwamen. Namens de thuisploeg schoot Lulinho Martinus recht op doelman Yahya el Mansori af, terwijl Nick van Schaik voor Elinkwijk de openingstreffer had moeten maken. Zijn kopbal na een voorzet van Eser Ozkilit ging van dichtbij echter over het Uithoornse doel.

legeli1

Na de rust maakte Legmeervogels snel het verschil. Een doelpunt van Jordy de Groot werd nog afgekeurd wegens twijfelachtig buitenspel, maar vier minuten na de hervatting stond de 1-0 wel op het scorebord. Een discutabele vrije trap – gegeven vanwege aanmerking op de scheidsrechter – van Martins leverde het nodig gevaar op voor het Uithoornse doel, maar na een knappe redding had El Mansori geen antwoord op de kopbal van Mitchell Verschut in de rebound: 1-0.

Legmeervogels ging met de voorsprong een stuk makkelijker voetballen tegen een Elinkwijk dat vooral met zichzelf en scheidsrechter Wateler bezig was. Liefst acht gele kaarten kregen de gasten uit Utrecht, die een kwartier voor tijd met tien man verder moesten na de tweede gele kaart voor Tim van der Berg. Toen stond het overigens al 2-0 doordat Bilal el Achkar met een goede actie De Groot in staat kon stellen voor het doel, een taak waar de 23-jarige spits wel raad mee weet.

Jordy de Groot

De wedstrijd leek beslist tegen de tien man van Elinkwijk. De Utrechters konden amper gevaarlijk zijn voor het doel van Jasper van Gelderen, al moest de sluitpost zich nog wel strekken bij een spaarzame poging van Alain de Koter. Legmeervogels speelde het slordig uit, tot ergernis van trainer Jack Honsbeek. Vlak voor tijd werd het uiteindelijk nog wel 3-0 door de ingevallen Stefan Tichelaar. Hij dook vrij op voor doelman El Mansori en kon eenvoudig met zijn veertiende doelpunt van het seizoen de eindstand op 3-0 bepalen.

“Een meer dan terechte overwinning, zeker op basis van de tweede helft”, aldus Honsbeek. “We zetten Elinkwijk, een directe concurrent, hiermee op een behoorlijke afstand. We proberen zo lang mogelijk de ongeslagen status vast te houden en met deze zege hebben we een hele goede stap naar het kampioenschap gezet.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.