Legmeervogels op karakter langs NVC

In de zondag tweede klasse B heeft Legmeervogels haar tweede overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Jack Honsbeek won met 1-2 in Naarden van NVC. De ploeg uit Uithoorn werkte na rust de opgelopen achterstand weg.

Na de eclatante overwinning vorige week op VVA/Spartaan met 4-0 had trainer Jack Honsbeek het team op een plaats gewijzigd. Mitchel Verschut begon in de basis en Jordi Holt, licht geblesseerd, nam plaats op de bank. Het begin van dit duel was voor de thuisploeg. De spelers van NVC gingen er vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Meeskes vol in en daar had Legmeervogels toch wel wat moeite mee. Door die inzet werd bijna ieder persoonlijk duel gewonnen door NVC.

In de elfde minuut kwam de bal in bezit van voormalig Legmeervogels-speler Ibrahim El Ahmadi. Hij zag Roberto de Randami weglopen uit de rug van een verdediger van Legmeervogels en verscheen helemaal vrij voor doelman Jasper van Gelderen om voor de 1-0 te zorgen.

Na de openingstreffer ging NVC op jacht naar meer. Vaak hanteerde NVC de lange bal vanaf het middenveld richting de beide vleugelaanvallers. De verdediging van Legmeervogels had het moeilijk met deze speelwijze. Het geluk voor Legmeervogels was dat er nauwelijks gevaarlijke kansen uit ontstonden. Tegen het eind van de eerste helft kreeg de ploeg uit Uithoorn meer grip op het spel en wist ook wat kansjes te creëren. Zo waren Stefan van Grieken en Sebastiaan van Dijke heel dicht bij de gelijkmaker, maar zij zagen hun inzet net naast en over het doel verdwijnen.

In het tweede bedrijf was Legmeervogels gelijk bij de les. In tegenstelling tot de eerste helft werden nu wel de persoonlijke duels gewonnen en moest NVC terug in de verdediging. Na iets meer dan een uur spelen kwam de gelijkmaker voor de gasten van het hoofd van Rowan Hogenboom, na goed doorgaan van Damien de Vegt. Deze verdiende gelijkmaker zorgde ook voor meer onzekerheid in de verdediging van NVC.

Legmeervogels zag de onrust toenemen en rook de kans op meer. Na een pass van Stefan van Grieken op Stefan Tichelaar is het laatstgenoemde die de ingevallen Jordy de Groot op maat weet te bedienen. Hij gaf de doelman van NVC voor de tweede keer in korte tijd het na kijken: 1-2. Na deze treffer werd het duel erg stevig. Legmeervogels gaf ondanks het massaal aandringen van NVC geen enkele kans meer weg. De gasten waren zelfs heel dicht bij de 1-3, Stefan Tichelaar zag zijn inzet van een meter of twintig op de lat eindigen.

Stefan Tichelaar, overgekomen van zaterdag eersteklasser Argon, was na afloop van dit duel vooral te spreken over de geleverde teamprestatie op bezoek bij NVC. Tichelaar: “Dit geeft een heerlijk gevoel voor nu, maar ook voor de komende duels.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.