Home / Algemeen / Legmeervogels op rand van tweede klasse

Legmeervogels op rand van tweede klasse

Legmeervogels is dicht bij het bereiken van de tweede klasse. De ploeg van Stefan Teeken won het eerste finale duel om promotie van en in Bloemendaal met 1-2. Robin Oussoren maakte beide doelpunten voor Legmeervogels.

Teeken zei na afloop tegen Radio Rick FM: “Ik schat onze promotiekansen op 60/40”. Zijn collega van Bloemendaal Rob Buchel: “ Het is nog niet gedaan.” Voor Legmeervogels lijkt de promotie er dan toch eindelijk van te komen. Na vele eerdere pogingen staat de club nu op de drempel van de tweede klasse. Teeken: “ We genieten van deze overwinning maar zondag moeten we er gewoon weer staan.”

De start van Legmeervogels was niet al te best. AL na vijf minuten moest doelman Joey van de Wal  de bal uit het net halen nadat Melvin Jordaan had gescoord voor Bloemendaal. De doelpuntenmaker moest later in de wedstrijd met verrekte enkelbanden het veld verlaten. Bloemendaal had in de eerste helft het overwicht en het zorgde voor enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Van de Wal.

De eerste echte mogelijkheid voor Legmeervogels was direct raak.. Op aangeven van Sebastiaan van Dijke bracht Robin Oussoren de stand weer in evenwicht (1-1). Waar Bloemendaal twee kansen onbenut liet was het Legmeervogels dat bijna op voorsprong kwam. Oussoren had de 1-2 op zijn schoen en ook spits Jordy de Groot, net op tijd hersteld van een enkelblessure kreeg vlak na rust een grote scoringskans. Hij faalde oog in oog met de keeper van Bloemendaal.

Toch ging Legmeervogels er met de winst van door. Weer was het Robin Oussoren die scoorde. Dertien minuten voor tijd werd hij aangespeeld door Mels Bos en Oussoren twijfelde niet en bracht de stand op 1-2.  Een paar minuten later had De aanvaller er ook nog 1-3 van moeten maken maar zo ver kwam het niet.

In de slotfase, met zelf acht minuten extra tijd, waren billen knijpen voor Legmeervogels. Bloemendaal speelde alles of niets. Tot een treffer kwam het niet meer. Aanstaande zondag zal de beslissing vallen. Bloemendaal trainer Buchel: “ Het is zeker nog niet beslist. We waren gelijkwaardig en hadden in het begin van de wedstrijd het verschil moeten maken. We gaan in Uithoorn flink druk zeten.”

De return is aanstaande zondag om 14:00 op sportpark De Randhoorn.

Met dank aan Radio Rick FM, Hans Heere

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!