Legmeervogels pakt eerste winst in de eerste klasse op bezoek bij EDO

Na twee verliespartijen heeft Legmeervogels de eerste overwinning van de competitie te pakken. Het won in de eerste klasse A op bezoek bij EDO met 0-2. Noud Schartman schreef historie, want hij scoorde het eerste doelpunt ooit voor Legmeervogels in de eerste klasse.

“Dat wordt over een jaar of vijf zeker een quizvraag”, grapte de doelpuntenmaker. Schartman was tevreden over het spel van zijn ploeg. “We begonnen direct scherp, omdat we niet zoals vorige week al snel tegen een achterstand wilden aankijken. We speelden heel compact en gaven weinig weg”.

In de eerste vijf minuten kregen de bezoekers al een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Joey Sack en Noud Schartman zagen hun inzet net over, respectievelijk naast het doel verdwijnen. EDO was vooral gevaarlijk via buitenspelers Nicolaas Yonis en Terence Groothusen. Na een kleine twintig minuten wist Jordy de Groot een prachtige vooractie van Janyro Purperhart, die ter hoogte van de middenlijn de bal veroverde en op snelheid een aantal spelers van EDO passeerde, niet om te zetten in een doelpunt.

20160918 EDO - Legmeervogels

Hierna kwam er een fase in het duel waarin het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Kort voor rust kreeg EDO een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar de inzet van Amin Ouass verdween in het zijnet. Bij rust stond het zodoende 0-0.

Ook in de tweede helft begon de ploeg van Jack Honsbeek goed en geconcentreerd. Het resulteerde al snel in een voorsprong. Een corner van Lulinho Martins werd door Noud Schartman op een zeer fraaie wijze in het EDO doel gewerkt. De goal had geen positieve invloed op het spel van Legmeervogels, dat zich door EDO liet terugdringen op eigen helft. Maar vleugelverdedigers Mels Bos en Dennis Rijnbeek kregen steeds meer grip op de gevaarlijke buitenspelers van EDO, waardoor de angel uit het spel werd gehaald. Legmeervogels stond goed en doelman Partosoebroto hoefde niet of nauwelijks in actie te komen.

20160918 EDO - Legmeervogels

Na ruim een uur spelen verdubbelde Legmeervogels de score. Lulinho Martins haalde op snelheid de achterlijn en bereikte de volkomen vrij staande Janyro Purperhart, die voor de 0-2 tekende. Hier probeerde EDO het nog wel, maar de overtuiging ontbrak, waardoor de bezoekers eenvoudig op de been bleven.

“We hebben het na de 0-1 zakelijk uitgespeeld en scoren dan ook nog eens de 0-2. Toen was het gespeeld. Een verdiende overwinning mag ik wel zeggen.”, vond Schartman.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Met dank aan: Hans Heere
Foto’s: Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)