Legmeervogels pakt ook Zeeburgia in

Legmeervogels is in de zondag eerste klasse A op weg naar een evenaring van het record van vorig seizoen in de tweede klasse: zeventien wedstrijden op rij ongeslagen. Ook Zeeburgia kon de reeks van de Uithoornse promovendus niet doorbreken. Door een 4-1 overwinning bleef de ploeg van Jack Honsbeek voor de dertiende keer op rij zonder nederlaag.

Het duel kwam traag op gang in Uithoorn. Zeker in de eerste 25 minuten leek het op zomeravondvoetbal met een laag tempo en veel balverlies aan beide kanten. Pas over de helft van het eerste bedrijf kwam er wat meer vaart in het duel. In de 27ste minuut zag Zeeburgia-spits Jason Halman zijn schot voorlangs gaan en drie minuten later volgde aan de andere kant een soortgelijke situatie met de inzet van Damien de Vegt die langs de verkeerde kant van de paal ging.

Vlak voor rust opende Legmeervogels de score. Op aangeven van Lulinho Martins tekende Janyro Purperhart voor de 1-0. Zeeburgia was in de resterende minuten van slag en de thuisploeg wist hier niet van te profiteren. De inzet van Martins was, oog-in-oog met de doelman, veel te zacht en na goed terugleggen van Purperhart schoot Dennis Bakker via de lat over het doel.

Zeeburgia kwam getergd uit de kleedkamer op zoek naar de gelijkmaker. Gideon Emanuels mikte zijn kopbal net iets te hoog en Legmeervogels-verdediger Noud Schartman moest handelend optreden om het schot van oud-prof Javier Martina uit het doel te houden. In plaats van de gelijkmaker voor Zeeburgia verdubbelde Legmeervogels na 63 minuten de voorsprong door een fraai doelpunt van Jordy de Groot: 2-0.

De Amsterdammers kwamen via Anwar Akrouh nog terug in de wedstrijd. Op het moment dat de ploeg van Reda Achkari achterin meer ruimte weggaf in de zoektocht naar de 2-2, sloeg Legmeervogels in de slotfase toe. Martins gooide de wedstrijd vijf minuten voor tijd op slot: 3-1. In de negentigste minuut bepaalde Stefan Tichelaar de eindstand op 4-1 door een strafschop eenvoudig te benutten.

Door de overwinning maakt de ploeg van Jack Honsbeek definitief de stap naar de subtop, terwijl Zeeburgia in de middenmoot achterblijft. Legmeervogels staat nu op een zesde plaats, slechts twee punten van de vierde plek die zeer waarschijnlijk nacompetitie zal betekenen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Met dank aan Hans Heere
Foto’s Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!