Legmeervogels pakt titel na droomstart tegen ZSGOWMS

Legmeervogels heeft zich vier wedstrijden voor het einde gekroond tot kampioen in de zondag tweede klasse B. De vraag was inmiddels niet meer of, maar wanneer Legmeervogels het kampioenschap kon vieren. De ploeg van Jack Honsbeek speelde op bezoek bij de enige overgebleven concurrent ZSGOWMS een waardige kampioenswedstrijd en bekroonde dit met duidelijke cijfers: 1-4.

Binnen achttien minuten was het verschil tussen de nummers één en twee net als op de ranglijst onoverbrugbaar. Het was een droomstart voor Legmeervogels, dat al na negentig seconden op voorsprong kwam. Jordy de Groot kon ongedekt een voorzet van Joey Sack aannemen en de bal in de korte hoek plaatsen. Negen minuten later was het opnieuw raak toen De Groot bij de tweede paal aan het eind van een lage voorzet van Lulinho Martins stond: 0-2.

Doelpunt De Groot

Martins deed zelf ook van zich spreken. Hij tekende in de achttiende minuut voor de derde Uithoornse treffer van de middag. Een verre uittrap van Jasper van Gelderen werd ongelukkig verlengd door ZSGOWMS-verdediger Khalid Ouarhis. Martins kon alleen op doelman Randy Sanches af en liet hem kansloos: 0-3. Zo was het verschil in ruim een kwartier gemaakt en konden de bloemen alvast klaargezet worden.

Juichen Legmeervogels droomstart

ZSGOWMS gaf zichzelf echter nog niet gewonnen en vocht voor haar laatste kans. Tot twee keer toe raakte Younes Makraou de paal en bij de laatste poging kreeg ook Anass Tazirane de bal er in de rebound niet in. Mitchell Verschut behoedde de gasten voor een tegentreffer door de bal net op tijd van de lijn te halen. Die tegentreffer kreeg Legmeervogels vlak na rust alsnog te verwerken toen de ploeg uit Uithoorn in het eigen strafschopgebied stond te slapen en Semmy Meyer voor de eretreffer tekende: 1-3.

Rood Zohair Chiddi

Na een uur spelen werd de sfeer op Sportpark Ookmeer een stuk grimmiger. Scheidsrechter Tjong A Hung hield het behoorlijk kort en trok veelvuldig de gele kaart. Hij stuurde Zohair Chiddi zelfs met een directe rode kaart van het veld nadat de aanvaller van ZSGOWMS volgens de arbiter zou hebben nagetrapt richting Mels Bos. Het leidde tot een hoop ongeloof en frustratie bij ZSGOWMS, dat de scheidsrechter als de gebeten hond zag. Toen meerdere spelers enkele minuten verhaal gingen halen bij de arbiter na een overtreding van Tazirane op Lulinho Martins, werd de wedstrijd zelfs gestaakt.

IMG_5438

Een afkoelperiode van twaalf minuten werd ingelast en de rest van de tweede helft had beter schriftelijk afgedaan kunnen worden. Legmeervogels hoefde niet meer en ook ZSGOWMS hield zichzelf een beetje in. De thuisploeg ging nog op zoek naar de aansluitingstreffer, maar een klein kwartier voor tijd werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. De Groot zag zijn weg naar het doel, tikte de bal langs de uitgekomen Sanches en Martins mocht het laatste zetje geven: 1-4.

Honsbeek in de sloot

Het feest kon gevierd worden door Legmeervogels. Met afstand kroonde de ploeg van Jack Honsbeek zich tot kampioen van de zondag tweede klasse B. De voorsprong bedraagt met nog vier wedstrijden te gaan zestien punten, slechts één keer werd er verloren, dus zijn de Uithoorners meer dan verdiend kampioen. Met champagne en speciale t-shirts werd zelfs nog aandacht besteed aan het overlijden van teambegeleider Jan Feddema tijdens de winterstop, voordat trainer Jack Honsbeek de sloot in ging.

Morgen zijn de beelden van het kampioensfeest van Legmeervogels op onze site te zien.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)