Legmeervogels raakt doelman Clé Vos de Mooij kwijt aan Ter Leede

Clé Vos de Mooij vertrekt toch na dit seizoen bij zondag eersteklasser Legmeervogels. Hoewel de twintigjarige sluitpost eerder liet weten de Uithoorners trouw te blijven, gaat hij volgend seizoen zich geluk beproeven bij Ter Leede.

“Het was in eerste instantie de bedoeling om te blijven, ook omdat er tot dat moment geen contact was met een andere club”, zegt Vos de Mooij over zijn eerdere uitspraken. “Ter Leede kwam op mijn pad, ik besloot erop in te gaan om te kijken wat ze mij te bieden hadden en na een training was het gevoel gelijk goed. Ik heb anderhalve week lang getwijfeld of ik dit wel moest doen, ook naar Legmeervogels toe, maar toch heb ik voor mijn sportieve ambitie gekozen. Dit is wat ik wil.”

Vos de Mooij kwam in de zomer van 2017 over vanuit de jeugd van Buitenveldert. Na een jaar lang geblesseerd te zijn geweest, mocht hij zich sinds november eerste keeper noemen. De laatste weken moet de sluitpost de eveneens vertrekkende Halil Süzülmüs weer voor zich dulden. Daar heeft zijn toekomstkeuze overigens niets mee te maken. “De club was verbaasd, baalde ervan en zag dit niet aankomen. Legmeervogels is een hartstikke leuke club, maar ik kies toch voor een uitdaging op een hoger niveau.”

In principe wordt hij door Ter Leede, koploper van de zaterdag Hoofdklasse, gehaald als stand-in van huidig eerste keus Michael Bekkers. “Het eerste jaar zie ik straks vooral als leerjaar, investeren in mezelf en kansen grijpen als die zich voordoen”, is Vos de Mooij realistisch. “Ik kijk er heel erg naar uit en kan niet wachten op de start van het nieuwe seizoen.”

Foto: Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)