Foto Jose Mol

Legmeervogels schiet niet veel op met gelijkspel tegen DEM

Zondag eersteklasser Legmeervogels mag dan wel voor de elfde wedstrijd op rij ongeslagen zijn gebleven, veel helpt het de ploeg van Jack Honsbeek niet. Door het achtste gelijkspel in elf duels, nu 1-1 op eigen veld tegen DEM, zagen de Uithoorners de onderste ploegen iets dichterbij komen.

Legmeervogels en DEM maakten er een leuke en aantrekkelijke wedstrijd van. Al vroeg in de wedstrijd was het raak voor de thuisploeg. Lulinho Martins liet zijn directe tegenstander zien en bereikte Stefan Tichelaar, die met een droge knal de 1-0 binnen schoot. Vijf minuten later had Tichelaar ook de 2-0 op zijn schoen, maar greep doelman Sem Bleeker goed in. Ook stond daarna de paal in de weg bij een inzet van Tichelaar. Even daarvoor kreeg DEM een goede kans op de gelijkmaker. Roel Pitstra faalde echter oog-in-oog met doelman Rahim Gök, die vlak voor rust ook een schot van Timo Wolters keerde.

Na de hervatting namen de gasten uit Beverwijk het heft in handen en werd Legmeervogels teruggedrongen, dat nu het geluk van de paal had. Rik Stals schoot de bal, na een fraaie aanval, buiten het bereik van Gök tegen het houtwerk. In de 63ste minuut, toen Legmeervogels beter in de wedstrijd was gekomen, maakte Stals alsnog gelijk: 1-1.

Vervolgens waren de beste kansen op de 2-1 voor Legmeervogels. Martins ging voor eigen succes, in plaats van afspelen op de geheel vrijstaande Jordy de Groot, waarna Bleeker een tegentreffer kon voorkomen. Uit de daaropvolgende hoekschop zag De Groot een bekeken hakbal ternauwernood worden weggewerkt door een verdediger van DEM. Een paar minuten later stond Martins opnieuw oog-in-oog met Bleeker. Opnieuw faalde de vleugelaanvaller.

DEM was nog één keer dicht bij een treffer toen Legmeervogels-verdediger Zaid Lahmaj handelend op moest treden op de doellijn, al zou dat teveel van het goede zijn geweest voor de gasten. Door het gelijkspel blijft Legmeervogels in de middenmoot staan, met nog zes punten voorsprong op de nacompetitiestreep. De ploeg van Jack Honsbeek kan een paar extra punten goed gebruiken om zich definitief veilig te spelen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Verslag: Hans Heere
Archieffoto boven: José Mol