Legmeervogels sleept punt weg bij Pancratius

In de zondag tweede klasse B heeft Legmeervogels een zwaar bevochten punt uit het vuur gesleept bij en tegen Pancratius. De ploeg van Bart Jansen gaf een zeker lijken overwinning (3-1) uit handen. Jordy de Groot zorgde drie minuten voor tijd voor de 3-3.

De wedstrijden van de week (de samenvatting en reacties zijn maandag vanaf 12 uur te zien!) tussen de nummers twee en vijf van de ranglijst maakte er een doelpuntrijke wedstrijd van. Na vijf minuten was het al raak. Jordy de Groot werd de diepte in gestuurd. De spits aarzelde niet, bleef koel en verschalkte Rogier Schrama door eenvoudig laag binnen te schieten (0-1).

Waar in eerste instantie verder grote kansen uitbleven nam Pancratius steeds meer het spel over en dicteerde het halverwege de eerste helft de wedstrijd. Een schot van Danny van Ingen trof nog geen doel , maar tien minuten voor rust was het wel raak toen Van Ingen de bal in een leeg kon schuiven na een assist van rechtsback Joel Panka.

Nog voor rust stond Pancratius op voorsprong. De individuele klasse van Niels Vahlenkamp gaf op dat moment de doorslag. De pas 19-jarige middenvelder draaide goed naar binnen en gaf met een prachtig geplaatst schot doelman Joey van de Wal het nakijken (2-1).

Toen na rust Stefan van Grieken binnen de zestienmeter Bobby Bosman vloerde leek het gedaan met Legmeervogels. Ralf Fenne maakte vanaf elf meter de 3-1 en de ploeg van Jansen zat op rozen. Vijf minuten later (de 25ste minuut) lag alles echter weer open. Lulinho Martins ging er aan de rechterkant vandoor en Bilal el Achkar werkte zijn voorzet goed af (3-2).

Na die treffer verzuimde Pancratius het verschil weer op twee doelpunten te brengen. Roy Deken zag zijn schot net voorlang gaan en uit de corner die daar op volgde kopte Panka net naast. Bosma zag zijn inzet door Van de Wal worden gekeerd. Waar Pancratius recht had op de zege, maar verzuimde het af te maken was het Legmeervogels dat vlak voor tijd profiteerde.

Weer was het Jordy de Groot. De spits maakte zijn negende treffer van het seizoen. Waar Den Arend nog wel vlagde voor buitenspel liet scheidsrechter Koene het spel terecht door gaan zodat De Groot de 3-3 eindstand o het bord kon zetten.

Maandag vanaf 12:00 een ruime samenvatting en reacties van Jordy de Groot, Jack Honsbeek en Bart Jansen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.