Legmeervogels in slotfase voorbij SO Soest

Legmeervogels heeft goede zaken gedaan in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Jack Honsbeek won met 1-2 bij SO Soest, dat vooraf een punt minder had. Legmeervogels heeft door de overwinning nu een klein gaatje geslagen met de onderste plaatsen van de ranglijst. In de slotfase werd een 1-0 achterstand omgebogen in een 1-2 overwinning.

Legmeervogels begon goed aan het duel in Soest. Binnen 10 minuten kregen Dennis Bakker en Lulinho Martins de kans om Legmeervogels op een voorsprong te brengen, maar hun vizier was nog niet op scherp. Hierna kwam Soest beter in de wedstrijd en ontstond er een fysiek duel met veel balverlies aan beide kanten. Er vielen weinig kansen te noteren.

Na een klein halfuurtje stuurde Stefan Tichelaar Bilal el Achkar de diepte in maar doelman Diango Alvarez was net op tijd om de 0-1 te voorkomen. Aan de andere kant zag Rayendall Bitorina zijn schot op het Legmeervogels doel via de handen van doelman Rahim Gök over het doel vliegen. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. De bezoekers verwerkte een corner niet goed en de bal viel pardoes voor de voeten van Dylan Meijer, die van dichtbij tekende voor de openingstreffer.

Twee minuten na rust miste Lulinho Martins op aangeven van Joey Sack een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. In de tweede helft was het nog steeds fysiek, maar beide ploegen probeerden wel meer te voetballen. De kansen over en weer waren spaarzaam. Het fenijn zat in de staart van de wedstrijd. Elf minuten voor tijd kopte Sack fraai raak uit een voorzet van Lulinho Martins. Dit was toch een tik voor de thuisploeg en de bezoekers roken bloed. Kort voor tijd betaalde dat zich uit. Een vrije trap van Stefan Tichelaar kwam op het hoofd van de mee opgekomen Michell Verschut: 1-2. Zodoende kon de promovendus alsnog drie punten terug mee naar Uithoorn nemen.

Bekijk hier de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Met dank aan: Hans Heere
Archieffoto boven: Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)