Foto Mario Wormhoudt
Foto Mario Wormhoudt: AFC won vorige week van tweedeklasser Legmeervogels in de beker

Legmeervogels stapt met opgeheven hoofd van het veld na nederlaag tegen AFC

Topklasser AFC heeft zich met enige moeite weten te plaatsen voor de tweede knock-out ronde van de beker. De ploeg van Bart Logchies won uiteindelijk met 4-2 van Legmeervogels. Daan Sutorius maakte met twee doelpunten het verschil.

AFC-trainer Bart Logchies gebruikte het duel om wat andere spelers dan normaal in actie te zien. Zo maakte doelman Youssef El Abdalloui na een lange periode zijn rentree. Dat zelfde gold voor aanvaller Koen Bosma. Topscorer Daan Sutorius begon op de bank.

Foto Mario Wormhoudt: Jack Honsbeek zag zijn ploeg als eerste een voorsprong nemen

Het verschil werd pas twintig minuten voor tijd gemaakt door de Topklasser. Kansloos was Legmeervogels zeker niet. Trainer Jack Honsbeek beaamde dat na afloop ook aan Rick FM: “Vooraf weet je gewoon als zij een pasje minder doen en wij een pasje meer dat je kansen hebt.” En dat klopte. Het was zelfs de ploeg uit Uithoorn dat de eerste grote kans kreeg. Lulinho Martins was een ware plaag voor de AFC defensie. Tot driemaal toe verscheen de snelle aanvaller oog in oog met doelman Youssef El Abdallaoui. Een keer, al na vijf minuten was het raak: 0-1.

Foto Mario Wormhoudt: Malki Cabezas wordt gestuit door doelman Van Gelderen
Foto Mario Wormhoudt: Mallqui Cabezas wordt gestuit door doelman Van Gelderen

Honsbeek: “AFC had in die fase geen grip op ons spel. Het baltempo was laag bij hun en daar profiteerden wij van.” Die vroege tegengoal schudde AFC wakker. Halverwege het eerste bedrijf schoor Magid Jansen een vrije trap binnen (1-1) en via een eigen doelpunt van Sebastiaan van Dijk kwam AFC zelfs op voorsprong (2-1). Het gebeurde allemaal in vijf minuten tijd.

Na rust ging Legmeervogels op jacht naar de gelijkmaker. Het was invaller Mes Bos, die net een minuut in het veld stond, die voor de verdiende 2-2 zorgde. Honsbeek: “Na die gelijkmaker zag je dat er bij AFC iets veranderde. Ze schakelden een tandje bij. Het tempo ging behoorlijk omhoog en dan zie je wat ze in hun mars hebben. Daarnaast raakten wij natuurlijk vermoeid.”

Foto Mario Wormhoudt: Daan Sutorius was met twee goals wederom beslissend voor AFC

In het laatste kwartier stelde AFC binnen drie minuten orde op zaken. Het was invaller Daan Sutorius, de Topscorer van Het Amsterdamsche Voetbal, die zijn faam waarmaakte. In de 76ste en 78ste minuut passeerde hij doelman Van Gelderen. Zo kwam AFC met de schrik vrij en bekert het dus door. Honsbeek: “Ik kan mijn elftal helemaal niets verwijten. Dit verlies is zeker geen schande.”