Home / Algemeen / Legmeervogels tankt vertrouwen met winst Algarve Cup

Legmeervogels tankt vertrouwen met winst Algarve Cup

Legmeervogels heeft het trainingskamp in het Portugese Albufeira bekroond met het winnen van de Algarve Cup. De zondag eersteklasser won het toernooi, georganiseerd door Trainingskampen.nl, ten koste van mede-eersteklassers Brielle en VV Emmen.

Met de teamspirit zit het goed en de neuzen staan ook de goede kant op. Veel meer waarde hecht trainer Florian Wolf er niet aan. “Het is leuk, maar voor mij telt één ding: dat we straks in de competitie winnen.” Toch maakte zijn ploeg een goede indruk tijdens het vierdaagse trainingskamp. Tegen Emmen eindigde het gelijk (0-0), van Brielle werd met 2-1 gewonnen. De Uithoornse doelpunten kwamen van Puck Postma en Rodney Smorenberg.

Wolf had de zaken serieus aangepakt, met meerdere trainingen en een lange fietstocht van 2,5 uur door de bergen. “Vanaf dag één hebben we intensief getraind. En ondanks een korte nacht gingen de jongens tijdens het toernooi volle bak.” Dat werd aangevoerd door de oefenmeester, die zelf ook graag wilde winnen. “Ik vind dat er geen moment verzaakt kan worden, daar heb ik een hekel aan. En ik vind het belangrijk dat spelers veel minuten in de benen hebben en klaar te zijn voor de tweede seizoenshelft.”

Volgende week hervat de nummer voorlaatst de competitie met een bezoek aan hekkensluiter Zeeburgia. Eerst wordt dinsdag nog geoefend tegen tweedeklasser KFC. “We krijgen een druk programma”, weet Wolf, die ervan overtuigd is dat de stijgende lijn wordt doorgetrokken om Legmeervogels in de eerste klasse te houden. “Wij zullen echt genoeg punten gaan behalen, meer dan één per wedstrijd. Ik denk ook dat wij aan het eind van de rit niet om degradatie spelen.”