Legmeervogels-trainer Ahannach verlaat de club na vier maanden

Alami Ahannach, die sinds begin december bij Legmeervogels aan het roer stond, verlaat de vereniging, nadat beide partijen het niet eens zijn geworden over de gekozen strategie.

Ahannach moest het dit seizoen doen met een krappe, jonge selectie. Desondanks behaalde het elftal de nodige punten en stond het op de achtste plaats in de eerste klasse. Voor volgend seizoen veranderde er echter weinig. “De club wil blijven werken met een kleine groep met veelal eigen jeugd. Bovendien valt het tweede elftal weg, waardoor ik alleen nog mogelijkheden zou hebben in de Onder-23. Voor mij is dat echter onvoldoende om verder te gaan. Ik wil graag strijden, maar de ambitie van de club was simpelweg niet in het verlengde van mijn doelstellingen.”

De trainer en club deden de afgelopen periode hun best om nader tot elkaar te komen, maar dit bleek uiteindelijk onhaalbaar. “Als we dit konden oplossen, dan had ik graag doorgegaan”, merkt Ahannach op. “Ik had alleen het gevoel dat het bij Legmeervogels niet kon, omdat veel spelers weggingen. Bovendien was het niet zeker dat de belangrijkste spelers bleven, dus al met al maakte het dat voor mij lastig. Wat ik volgend seizoen ga doen? Eerlijk gezegd heb ik nog geen idee: we gaan het zien. Mocht er iets komen, dan kan ik er altijd naar kijken”, aldus Ahannach.

Nieuwe trainer

Legmeervogels heeft Ton Pronk inmiddels gestrikt als nieuwe trainer voor volgend seizoen. De oefenmeester neemt zijn vaste assistent Iwan Kolf mee. “Ton was de afgelopen jaren werkzaam bij clubs waartegen Legmeervogels speelde”, legt technisch manager Henny Snel uit. “We hebben natuurlijk met meerdere trainers gesproken, maar op basis van het niveau waarop hij heeft gewerkt en zijn cv is de keuze op hem gevallen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Snijders (Ankaraspor): “Volgend seizoen meestrijden voor kampioenschap”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)