Snijders (Ankaraspor): “Volgend seizoen meestrijden voor kampioenschap”

Ankaraspor-trainer Delano Snijders is dit seizoen onder de indruk geraakt van zijn team. Hoewel hij beschikte over een jonge spelersgroep waarbij de ervaring vaak in geringe mate aanwezig was, zag hij zijn elftal een uitstekend niveau bereiken. “Wij konden dit seizoen alleen veel meer punten behalen dan we hebben gedaan”, stelt Snijders.

Puntverliezen

De Amsterdamse voetbalvereniging staat dan wel op de achtste positie, dat betekent allerminst dat Ankaraspor dit seizoen slecht heeft gepresteerd. De zes nederlagen en drie gelijke spelen waren vrijwel allemaal nipte uitslagen. “Regelmatig hebben we wedstrijden in de laatste minuten uit handen gegeven, zoals in de uitwedstrijd tegen TOG. Desondanks vind ik dat we het aardig hebben gedaan als je naar onze selectie kijkt. We hadden vaak slechts 17 tot 19 man, dus dan mogen we best tevreden zijn.”

“Waar het aan ligt dat we duels steeds in de laatste minuten weggeven? Dat kan je natuurlijk geen toeval meer noemen. Het is een gebrek aan concentratie, kwaliteit en wellicht conditie. Onze selectie bestaat natuurlijk uit jongens die allemaal werken en dan wordt de training weleens overgeslagen. Daar moeten we echter vrede mee hebben, want we mogen blij zijn dat ze er zijn. Bovendien is ons elftal gewoon enorm jong met een gemiddelde van 22 jaar, dus dit kan de komende jaren alleen maar verder groeien.”

Versterkingen

Het is een belangrijke reden dat Snijders bij het bestuur heeft aangedrongen op versterkingen die er eveneens lijken te komen. “Als we met onze huidige selectie al in staat zijn om ploegen tegenstand te geven, weet ik zeker dat we met een aantal versterkingen het volgende seizoen om de prijzen gaan meedoen. De groep nieuwe jongens bestaat uit spelers van rond de 30 jaar, waardoor we een mix krijgen van ervaring en jonge voetballers. Het moet ervoor zorgen dat we als technische staf met een grotere groep kunnen werken.”

De oefenmeester heeft veel vertrouwen in de toekomst van het selectieteam en de club. “Indien de nieuwe spelers erbij komen, gaan we volgend seizoen volop meestrijden voor het kampioenschap. Mocht dat lukken, dan gaat Ankaraspor vanzelf in de flow komen. Dan kan de club verder doorgroeien met nog betere spelers. Hoe hoger je speelt, des te meer aanwas de club krijgt. Dat is prettig als coach, want op een gegeven moment wil je op een bepaald niveau gaan trainen. Dat niveau kunnen we de komende jaren hopelijk verder omhoog brengen”, aldus Snijders.

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

Winst voor TOG bij Ankaraspor (2-3)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)