Home / Algemeen / Legmeervogels veel te sterk voor Buiksloot

Legmeervogels veel te sterk voor Buiksloot

Legmeervogels heeft in de zondag tweede klasse B een pak op de broek uitgedeeld aan Buiksloot. Het team van trainer Jack Honsbeek won in Amsterdam-Noord met de overtuigende score van 5-0. Jordy de Groot scoorde twee keer.
Een ontketend Legmeervogels nam meteen het initiatief. De bal ging uitstekend rond en na tien minuten gaf spits Jordy de Groot al een waarschuwing met een schot net naast. Vijf minuten later is er de openingstreffer als Bilal el Achkar de bal uit een vrije trap met vol effect en al zwabberend naar de bovenhoek ( 0-1 ) schiet. Buiksloot komt niet in de wedstrijd het enigste moment is in de 22ste minuut als een bal van Nassim Hafhaf op het dak van doel terecht komt. Het is Legmeervogels wat de klok slaat. Sterk positiespel, de spelers vonden elkaar makkelijk, elk duel werd gewonnen, fysiek zeer sterk, kortom uitstekend voetbal.
In de 26ste minuut mist De Groot nog een grote kans, maar in de 34ste minuut is hij er als de kippen bij om een voorzet van Lulinho Martins via Buiksloot doelman Lloyd Dielingen binnen te tikken ( 0-2 ). Vier minuten later mist El Achkar nog een geweldige kans bijna op de doellijn staand schiet hij de bal over het doel. Voor Buiksloot komt het rustsignaal als geroepen. Helemaal dronken gespeeld zoek het team van trainer Brian Tevreden de kleedkamer op.
In het tweede bedrijf is er een wissel bij Buiksloot als midvoor Jerrel Fraenk, geblesseerd, vervangen is door verdediger Owairan Cleonise. Daardoor gaat verdediger Ives van der Lee op de midvoor positie spelen. Het is lood om oud ijzer. Legmeervogels gaat gewoon door en binnen tien minuten na de thee is de wedstrijd definitief klaar. Eerst schiet Rowan Hogenboom in de 50ste minuut een afvallende bal in de benedenhoek ( 0-3 ).  Vijf minuten later gaf uitblinker De Groot zijn visitekaartje andermaal af, na een scrimmage voor het doel scoort hij tenslotte met een kopbal (0-4).
Het tempo gaat daarna iets naar beneden maar de ploeg van trainer Honsbeek bleef de bovenliggende partij. Buiksloot kwam iets terug met een kwartier voor tijd onder meer een schot van Regilio Kranenburg. Bij de thuisclub viel ook invaller Mineo Berrenstein met wat aardig acties goed in. Maar Legmeervogels geeft deze middag niks cadeau. Het laatste woord is dan ook weer aan de bezoekers. Uit een hoekschop is het een chaos achterin bij Buiksloot waar Noud Schartman tien minuten voor tijd met een klutsbal van profiteerde ( 0-5 ). Daarna vonden de mannen van de sterk spelende aanvoerder Hogenboom het wel genoeg.
Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B
Verslag Peter Oud
Foto archief : Jordy de Groot
Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)