Legmeervogels vergroot zorgen van Hoofddorp

Hoofddorp zakt steeds verder weg in het moeras van de zondag eerste klasse A. De ploeg van Jethro Abram ging op eigen veld met 2-5 onderuit tegen Legmeervogels, dat zich door deze zege weer in het linkerrijtje heeft gemeld.

In de openingsfase hadden beide partijen moeite met het wennen aan de weersomstandigheden met veel wind en regen. Het was allemaal wat slordig en kansen bleven uit. Wel had Legmeervogels de overhand. De eerste de beste kans, na een halfuur spelen, leverde prompt een doelpunt op. Revelinio Slijters kreeg na een goede combinatie met Yorick van der Deijl de vrijheid om het strafschopgebied te betreden en vervolgens doelman Danny de Bruijn te verrassen met een schot in de korte hoek: 0-1.

Legmeervogels wilde meteen doorpakken en probeerde nog voor de rust de marge te vergroten. Na een vrije trap van Dennis Bakker bleef de bal voor het doel hangen en vloog deze er in de kluts in, maar werd een treffer afgekeurd wegens buitenspel. Ook Martijn Tjon-A-Njoek was dicht bij een treffer. Het afstandsschot van de spits, die eerder in de week zijn transfer van Legmeervogels naar Hoofddorp wereldkundig maakte, werd gekeerd door De Bruijn.

In de tweede helft leek Hoofddorp de scherpte te hebben gevonden. De thuisploeg kwam snel op gelijke hoogte door te profiteren van een fout in de Uithoornse verdediging. Revelinio Vermeer kon er na een misverstand tussen Slijters en doelman Clé Vos de Mooij vandoor gaan met de bal en vervolgens de 1-1 op het scorebord te brengen. De gelijke stand was echter van korte duur. Slordig balverlies van de thuisploeg leidde de 1-2 van Tjon-A-Njoek in.

Weer een paar minuten later vergrootte Legmeervogels de zorgen voor Hoofddorp. Een voorzet van Puck Postma werd door verdediger Yannick Steffens in zijn eigen doel gegleden. Het was niet zijn wedstrijd, want een kwartier voor tijd moest Steffens met een rode kaart vertrekken. Hij probeerde zijn directe tegenstander op afstand te houden en raakte met zijn elleboog het gezicht.

Vlak voor tijd leek de thuisploeg het op te geven nadat de volledig vrijstaande Tjon-A-Njoek zijn tweede van de middag mocht maken: 1-4. Dit leek ook de eindstand te worden, totdat Sven Wierda diep in blessuretijd de nederlaag iets verzachtte. Zijn afstandsschot waaide tot ieders verbazing binnen. Uiteindelijk zorgde Legmeervogels-invaller Yasin Poyraz op de valreep nog voor de 2-5.

Hoofddorp is inmiddels afgezakt naar de voorlaatste plaats en wacht volgende week een cruciaal zespuntenduel tegen concurrent Zeeburgia. Legmeervogels staat er met de huidige zesde plek een stuk rooskleuriger voor. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.