Home / Algemeen / Legmeervogels verlaat gevarenzone dankzij knappe overwinning op Boshuizen

Legmeervogels verlaat gevarenzone dankzij knappe overwinning op Boshuizen

Voor het eerst dit seizoen heeft Legmeervogels twee keer op rij gewonnen. Door een fraaie 2-0 overwinning op nummer twee Boshuizen heeft de ploeg van Florian Wolf bovendien de gevarenzone van de zondag eerste klasse A verlaten.

De zege was vooral een collectief optreden van de Uithoorners, tevens gesteund door een vroege voorsprong. Dennis Bakker schoot in het begin van de wedstrijd een vrije trap onder de opspringende muur door: 1-0. Deze openingstreffer zorgde voor wat onrust in de verdediging van Boshuizen. Yasin Poyraz had vervolgens dé kans op de 2-0, maar zijn omhaal verdween via de paal naast het doel. Aan de andere kant van het veld ontsnapte Legmeervogels aan een gelijkmaker toen Tommy Sinteur zijn strafschop gekeerd zag worden door Clé de Vos Mooij.

Boshuizen deed er na deze misser een schepje bovenop en drong Legmeervogels terug op eigen helft. Ondanks het vele balbezit konden de bezoekers uit Leiden nauwelijks een kans creëeren. De thuisploeg wist de voorsprong goed te verdedigen en had met De Vos Mooij een uitblinkende doelman. De jonge sluitpost plukte een vrije trap van Ismael Adsalmis fraai uit de hoek.

Door het aandringen van Boshuizen ontstond er steeds meer ruimte voor Legmeervogels om in de tegenstoot toe te slaan. Zo zag Puck Postma zijn inzet met veel moeite door keeper Jean Marc Antersijn naast getikt worden. Het lukte de gasten niet meer om op gelijke hoogte te komen, zeker niet toen Mo Zenzen tien minuten voor tijd vanwege een directe rode kaart alvast de kleedkamers kon opzoeken. In de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd gooide de thuisploeg de wedstrijd in het slot. Een voorzet van Postma kwam via Bakker voor de voeten van Martijn Tjon-A-Njoek, die met een schuiver de 2-0 op het scorebord bracht.

“Deze overwinning was even lekker”, zei Tjon-A-Njoek na afloop. “Iedereen, maar dan ook iedereen, speelde met tweehonderd procent inzet. De overwinning is verdiend en ook broodnodig.” Door de drie punten stijgen de Uithoorners immers naar de zevende plek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag Hans Heere
Foto’s Ronald Bakker

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)