Legmeervogels verliest ongeslagen status tegen Hoofddorp

In de zondag tweede klasse B heeft Legmeervogels zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Bij Hoofddorp kwam de ploeg uit Uithoorn niet langs degradatiekandidaat Hoofddorp.  Veel schade liep Legmeervogels niet op omdat ook achtervolgers Elinkwijk en ZSGOWMS punten verspeelden.

Hoofddorp begon fel aan de wedstrijd en probeerde een snelle goal te forceren. Na tien minuten gespeeld te hebben kwam Hoofddorp dan ook al op voorsprong. Ibrahim Akkabi benut een fout achterin bij Legmeervogels. Twee verdedigers communiceren niet en laten allebei de bal lopen. Ibrahim Akkabi pikte de bal op en schoot eenvoudig de 1-0 binnen.

Foto Minke Wiggerink

Na de 1-0 begon Legmeervogels wat beter te voetballen. Hoofddorp zakt in en ging op de counter spelen. Legmeervogels maakte het spel, maar wist de keeper van Hoofddorp nauwelijks te testen. Bij een paar kleine kansen van Joey Sack hield het dan ook op voor de bezoekers.

Na rust bleef het spelbeeld het zelfde. Legmeervogels wilde weer het spel maken, maar kreeg nauwelijks de kans om keeper Jan Ziere onder vuur te nemen. Pas na twintig minuten spelen was daar de eerste gevaarlijke kans van de tweede helft. Joey Sack zag zijn voorzet belandden op de kruising, waarnaar keeper Jan Ziere de bal nog kon pakken.

Ruim een minuut later zorgde Jordy de Groot dan toch voor de gelijkmaker. Door een goede actie op de rand van de zestien meter wist hij zich daar vrij te spelen. Met een geplaatst schot door de benen van de keeper schoot hij Legmeervogels op gelijke hoogte (1-1).

Na de gelijkmaker ging Legmeervogels op zoek naar nog een treffer. Het is echter Hoofddorp dat uit een gevaarlijke counter een vrijetrap overhoudt. Ivar Lammers  zette goed voor en de bal viel in de kluts tussen de spelers van Hoofddorp en Legmeervogels. Het is  Revelinio Vermeer die de bal voor zijn voeten zag liggen en keihard binnen schoot (2-1). De grensrechter vlagde nog voor buitenspel, maar de scheidsrechter wuifde dat weg en zo stond Hoofddorp voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong.

Met nog een paar minuten te spelen gaat alles bij Legmeervogels naar voren. Zelfs keeper Jasper van Gelderen liet zich in de zestienmeter van Hoofddorp zien bij diverse vrijetrappen in de laatste minuten van de wedstrijd. Ook hij kon echter geen gevaar stichten en zo weet Hoofddorp, Legmeervogels zijn eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen. De laatste nederlaag van de ploeg van Jack Honsbeek was op 3 mei 2015 toen van Zeeburgia werd verloren.

Na de wedstrijd bleek dat dit voor de ploeg van Jimmy Simons een hele belangrijke overwinning was omdat naaste concurrenten  in de strijd tegen degradatie Abcoude, VVA/Spartaan en NVC ook alle drie wisten te winnen.  Klik hier voor de uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.