Home / slideshow / Legmeervogels verliest trainer Ton Pronk aan IVV

Legmeervogels verliest trainer Ton Pronk aan IVV

Ton Pronk is bezig aan zijn laatste seizoen bij Legmeervogels. De oefenmeester gaat een nieuwe uitdaging aan bij IVV, waar hij de opvolger wordt van Edwin Keizer.

De hoofdtrainer was in het najaar in gesprek met Legmeervogels over een langer verblijf bij de club. Pronk wilde in principe graag door bij zijn huidige club, maar dat veranderde toen IVV op de deur klopte. “De gesprekken met IVV liepen dusdanig positief dat ik een afweging moest maken over mijn toekomst”, legt Pronk uit over de afgelopen periode. “Vergeleken met Legmeervogels beschikt IVV over een selectie die meer in balans is. Bovendien heeft IVV ambities die mij eveneens aanstaan. Tegelijkertijd heb ik het goed naar mijn zin bij Legmeervogels en zou ik dat dus moeten achterlaten. Alles bij elkaar genomen besloot ik om de uitdaging aan te gaan.”

Pronk was sinds de zomer van 2020 actief bij Legmeervogels, waar hij mede door de coronacrisis nog niet alles uit zijn plannen kon halen. Desondanks kijkt hij met een positief gevoel naar zijn periode bij de club. “We beschikken over een jeugdige groep, waarbij regelmatig 17-jarige spelers hun debuut maken in het eerste team. Het is geweldig om te zien hoeveel passie die spelers in zich hebben en hoe groot het clubhart is dat ze hebben. Het is een nobel streven van Legmeervogels dat de club zoveel werk wil verrichten om talenten klaar te stomen voor het eerste team. Het maakt dat de clubbinding in onze spelersgroep zeer groot is.”

Dit seizoen raakten verschillende ervaren spelers binnen de spelersgroep geblesseerd, waardoor Pronk niet altijd een beroep op hen kon doen. Het zorgde ervoor dat de oefenmeester de jeugd nóg meer de kans moest bieden. “Ze hebben het echt geweldig gedaan, maar als technische staf konden we natuurlijk niet hetzelfde vragen van hen als van een oudere speler. Daardoor schommelen de resultaten vooralsnog en moeten we na de winterstop proberen om te klimmen op de ranglijst.” Tegen AFC ’34 liet Legmeervogels zien voldoende veerkracht te hebben. “Na het 0-6 verlies tegen AGB van een week eerder sloten we met een overwinning af. Dat gaf me een waanzinnig trots gevoel.”

Na de winterstop hoopt Pronk de competitie met zijn ploeg te kunnen afsluiten. “Het belangrijkste is om met Legmeervogels in de eerste klasse te blijven spelen. Dat is een uitstekend niveau voor deze jongens om zich verder te ontwikkelen, met de overstap naar het zaterdagvoetbal in het vooruitzicht.” Ondertussen kijkt hij met veel zin uit naar zijn overstap naar IVV. De club speelt momenteel nog in de tweede klasse, maar doet ook dit jaar mee voor het kampioenschap. Het zou betekenen dat Pronk wellicht in de eerste klasse zou instappen, hetzelfde niveau als waarop Legmeervogels acteert. “Het wordt weer een mooie, nieuwe uitdaging in mijn trainersloopbaan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Koos van der Leest

Edwin Keizer verlaat IVV deze zomer

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)