Home / Algemeen / Legmeervogels verrassende koploper 2e periode na winst op Weesp

Legmeervogels verrassende koploper 2e periode na winst op Weesp

In de zondag tweede klasse B is Legmeervogels de verrassende koploper in de tweede periode. De ploeg van Jack Honsbeek bleef voor de zesde achtereenvolgende keer ongeslagen. Zondag werd Weesp met 4-0 verslagen. Robin Oussoren scoorde de eerste drie treffers.

Vier overwinningen en twee keer gelijk. Dat is het resultaat van promovendus Legmeervogels in de laatste zes wedstrijden. De jonge ploeg van Honsbeek kwam goed uit de startblokken tegen het favoriete Weesp. Al na vier minuten had Oussoren zijn eerste treffer te pakken. Honsbeek: “ Het is zeker geen geflatteerde zege.  We hebben verdiend gewonnen omdat we Weesp op hun zwakke punten goed hebben aangepakt. Zij waren niet sterk in de omschakeling en onze doelpunten kwamen daar ook meestal uit voort. Het veroveren van de bal op onze helft en dan snel omschakelen. “

leeg doel

Vlak na rust tekende Oussoren voor zijn tweede treffer van de middag en in de 68ste minuut maakte hij zijn hattrick compleet. Honsbeek: “Karel Knaap (trainer Weesp, red.) vertelde me na afloop dat zijn ploeg niet in een goede vorm verkeerde. Hij gebruikte dat niet als excuus want hij zei ook dat wij zeer goed speelde.”

190114 FC Weesp 0 4  Legmeervogels   (9)

Tien minuten voor tijd bepaalde Alex Muller de eindstand op 0-4. Door de zege is Legmeervogels koploper in de tweede periode en dat mag zeer verrassend genoemd worden. Honsbeek: “ We zijn aan een goede serie bezig. Met uitzondering van VVIJ  is er niemand in deze afdeling die zo’n serie heeft gehad. Het is een zware afdeling waar iedereen van iedereen kan winnen.”

goal Muller

De ploeg uit Uithoorn heeft met nog drie wedstrijden te gaan een punt meer dan VVIJ, Weesp en Hoofddorp. Honsbeek: “ Ik ben daar helemaal niet mee bezig. Natuurlijk is het leuk maar ik richt me meer op het halen van 32 punten. Dan denk ik dat we veilig zijn. Ik merk wel dat het begint te leven bij de spelers al probeer ik het enthousiasme. Eerst zondag maar kijken of we een goed resultaat kunnen boeken tegen Blauw Wit want die zullen na de afstraffing tegen Soest wel behoorlijk gemotiveerd zijn.”

190114 FC Weesp 0 4  Legmeervogels   (12)

Kijk voor alle uitslagen, verslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Foto’s Herman Hermsen

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)