Legmeervogels verslaat Hillegom zonder al te veel problemen

In Uithoorn heeft Legmeervogels een simpele overwinning behaald. Het elftal van Jack Honsbeek versloeg een matig  Hillegom met 3-0. Door de zege staat Legmeervogels op de vierde plek in zondag 2B en doen zij goed mee in de strijd om nacompetitievoetbal.

Legmeervogels dicteerde vanaf het begin de wedstrijd, bekeken door ongeveer 200 belangstellenden. Hillegom had moeite met de behendige voorhoede van de geelblauwen. Aanvallers Oussoren, De Groot en Van der Greft wisselde regelmatig van positie, het bracht de defensie van de bezoekers in verwarring. Zoals in de 28e minuut toen de sterk spelende Rowan Hogenboom aflegde naar links, het harde lage schot van Van der Greft in de verre hoek kon Van der Ploeg niet onder controle krijgen. Middenvelder Jordy Holt, die eerder een kansrijke lob ver over het doel zag verdwijnen, was er als de kippen bij de 1-0 in de touwen te knallen.

LMV-Hillegom-4

De thuisploeg had in het resterende kwartier speeltijd van de eerste helft de zaak moeten afmaken. De kansen waren er. Laurens van der Greft werd rond de penaltystip goed vrijgespeeld, zijn bekeken schuiver richting de linkerhoek was iets te zacht waardoor Van der Ploeg nog net met zijn vingers de bal hoekschop kon tikken. En nog geen twee minuten later struikelde Van der Greft in kansrijke positie op vreemde wijze over de bal. Tenslotte verdiende op slag van rust het vliegende schot van Mels Bos meer dan de paar meter die het leer nu naast vloog. En Hillegom? Ze waren wel in Uithoorn, maar echt aanwezig was de nummer 12 van 2B niet op sportpark De Randhoorn. Geen enkele kans kregen de gasten zondagmiddag in het eerste bedrijf, Legmeervogels doelman Joey vd Wal kon heerlijk relax van het doorbrekende zonnetje genieten.

Legmeervogels, dat dit jaar uitsluitsel hoopt te krijgen over kunstgras op het hoofdveld, had in de tweede helft nog minder te duchten van Hillegom. En toen Van der Greft acht minuten na de onderbreking er 2-0 van maakte was de wedstrijd natuurlijk beslist. Van der Greft scoorde op de voor hem karakteristieke wijze. Dreigen naar de buitenkant, naar binnen draaien en dan met het andere been uithalen. Het knappe van de aanvaller is dat hij dit zowel vanaf de linkerkant als de rechterkant laat zien. Met een sterk rechter- en linkerbeen is Van der Greft op deze manier moeilijk te verdedigen. Vraag het maar aan Van der Ploeg, de goalie van Hillegom had het nakijken op zijn harde halfhoge inzet met links die licht getoucheerd werd door Hillegomspeler Bas Staats. 2-0.

LMV-Hillegom-2

Nu Van der Greft eenmaal zijn doelpunt te pakken had, zijn tiende competitietreffer, kon collega-aanvaller De Groot niet achterblijven. De spits, die hard werkte maar af en toe ongelukkig was in zijn acties, was na de 2-0 duidelijk op jacht naar een score. Die kwam na de mooiste aanval van de wedstrijd. Vanuit de achterhoede lag de bal via drie, vier schijven aan de rechterkant bij Jordi Holt. De voorzet werd uitstekend gecontroleerd door Mels Bos die De Groot vrij voor doel zette. Bam…lag de bal in de touwen.

LMV-Hillegom-3

De Groot wilde meer, de spits zag even later de vrijstaande Oussoren over het hoofd. De Groot ging voor eigen succes, weg kans op 4-0. Ook invaller Lulinho Martins kreeg een levensgrote mogelijkheid op een vierde Uithoornse treffer. Oog in oog met Van der Ploeg faalde Martins. Dit leverde hem in het voorbijlopen van Hogenboom een scherp verwijt op. Het maakte allemaal niet meer uit. Legmeervogels ging voor de negende keer dit seizoen drie punten pakken. Een simpele 3-0 winst, met dank aan het zwakke Hillegom.