Foto piuetje: gfhsgfhgygeygye

Legmeervogels verslaat Zeeburgia in slechte wedstrijd

In de zondag tweede klasse B heeft Legmeervogels Zeeburgia met 3-1 verslagen. De ploeg van Jack Honsbeek had in Jordy de Groot weer een belangrijk speler. De spits scoorde zijn tiende treffer van het seizoen. Dino Cornet moest voor tijd het veld met een zware blessure verlaten.

Op een zeer slecht bespeelbaar veld kwam Zeeburgia na zeven minuten al op voorsprong. Dino Cornet was de doelpuntenmaker. Na ene uittrap van doelman Mike de Haas schoort Cornet direct vanaf de middenlijn over doelman heen. Cornet zou later in de tweede helft het veld met een zware blessure moeten verlaten. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat zijn schouder uit de kom was en dat er iets mis is met zijn rugwervel. Maandag zal in het AMC verder onderzoek gedaan worden.

Legmeervogels - Zeeburgia

Na de openingstreffer gaf Zeeburgia twee ‘cadeautjes’ weg volgens trainer Imdat Ilguy. Beiden keren was een doelpunt het gevolg. Goed jagen van Lulinho Martins zorgde er voor dat de bal bij Jordy de Groot kwam en die moet je die kansen niet geven (1-1). De tweede treffer kwam op naam van Rowan Hogenboom. De middenvelder draaide goed weg bij zijn tegenstander nadat hij de bal veel te eenvoudig in zijn voeten had gekregen. Hogenboom twijfelde niet en schoot simpel de 2-1 binnen.

Na rust werd het niveau van beiden teams er niet beter op. Zeeburgia speelde iets opportunistischer dan voor rust en Legmeervogels zakte steeds verder terug. Zeeburgia kreeg nog twee goede mogelijkheden via Ayoub Salihi, maar een treffer leverde het de ploeg van Ilguy niet op. Legmeervogels maakte uiteindelijk vlak voor tijd gebruik van de geboden ruimte al was daar wel weer een verdedigingsfout voor nodig. Dit keer was Lauren van der Greft de doelpuntenmaker.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma van volgende week op de klassenpagina van zondag 2B.