Legmeervogels verslaat Zwanenburg

Legmeervogels heeft vandaag op het eigen sportpark Randhoorn een goede stap gezet door met 1-0 te winnen van Zwanenburg. Wel werd er pas in de slotfase orde op zaken gesteld door invaller Dennis Wey. Terwijde ploeg uit Uithgoorn de wedstrijd al lang had moeten beslissen.

Het was voor beide ploegen moeilijk voetballen op een nat en te hoge grasmat op sportpark ”Randhoorn”. De thuis ploeg pakte vanaf de eerste minuut het heft in handen en domineerde de wedstrijd. Zwanenburg die in een goede flow zit had het moeilijk tegen het goed voetballende Legmeervogels. Trainer Stefan Teeken van Legmeervogels had zijn ploeg bij voorhand gewaarschuwd voor het fysieke spel van de bezoekers. Teeken: “Zwanenburg is ook een ploeg die makkelijker voetbalt in uitwedstrijden dan in thuis wedstrijden. De meeste doelpunten worden gemaakt als ze uitspelen”.

Legmeervogels was gewaarschuwd maar het leek er in de eerste helft niet op dat Legmeervogels een zware middag zou hebben. Met goed voetbal werden er veel kansen gecreeerdhet levered echter geen doelpunten op. De gevaarlijkste man van de thuis ploeg was spits Jordy de Groot. Als de thuisploeg wat zorgvuldiger met de kansen om was gegaan dan had het in de rust wat relaxer aan de thee gezeten. Vlak voor rust drukte Zwanenburg een paar keer goed door wat tot een kans resulteerde, maar de vlag ging tot ongenoegen van de Zwanenburgse bank omhoog. Wel of geen buitenspel het bleef  0-0.

In de tweede helft was het spelbeld ongewijzigd. Legmeervogels bleef voetballen, al is het altijd opletten geblazen als de bezoekers er gevaarlijk uitkomen. Het was wachten op een treffer, waar Legmeervogels meer recht op had dan Zwanenburg. Die treffer leek er te komen. Het was twaalf minuten voor tijd toen er na een corner een scrimmage ontstond voor het doel van Zwanenburg. Toen de goed fluitende leidsman naar de stip wees tot ongenoegen van alles en iedereen bij Zwanenburg.. Het was Jordy de Groot die aanlegde van elf meter. Uiteindelijk was het doelman Remco van Schagen die als winnaar uit de strijd kwam. Van Schagen koos de goede hoek en had de bal klem vast.

Niet veel later was de domper voor Jordy de Groot en Legmeervogels nog groter. De Groot moest het veld verlaten met een met een vervelende enkel blessure.Of hij volgende week in de return inzetbaar is is nog maar de vraag. De wedstrijd leek in een 0-0 stand te eindigen tot vlak voor tijd. Legmeervogels bleef op zoek gaan naar die bevrijdende treffer en het voelde dat die zou vallen, maar het moest wel waken voor de aanvallers van Zwanenburg. Het was uiteindelijk invaller Dennis Wey die sportpark Randhoorn vlak voor het eindsignaal liet juichen door de verdiende 1-0 binnen te schieten. Niet veel later besloot de scheidsrechter om voor de laatste keer deze middag op het fluitje te blazen. Legmeervogels wint nipt maar meer dan verdiend met 1-0 van Zwanenburg.

Trainer Stefan Teeken van Legmeervogels was na afloop tevreden over het spel van zijn ploeg. ”We zijn erg blij met de overwinning. Het is wel jammer dat we niet zorgvuldiger om zijn gegaan met de kansen. Wel was ik me bewust van de kracht van Zwanenburg die in uitwedstrijden veel goals maken. Ik had mijn ploeg gewaarschuwd voor het gevaar en dat hebben ze uitstekend opgepakt. Complimten naar me jongens toe. Het is voor ons een mooie overwinning wel met een nare na smaak. Je verliest namelijk een van je belangrijkste spelers. Komende dagen zullen we kijken hoe het met Jordy gaat en kijken hoe we de spits positie zullen opvullen.”

Trainer Edwin Eefting van Zwanenburg was na afloop niet heel ontevreden ondanks de nederlaag. ”Legmeervogels is gewoon een hele goed ploeg waar veel gevaar in schuilt. En mijn jongens hebben het heel goed gedaan. Het was geen makkelijk veld om op te spelen en dat zag je in de loop van de wedstrijd bij zowel mijn jongens als bij de tegenstander. Ik vind het wel jammer dat de goed fluitende scheidsrechter een paar onnodige kaarten heeft uitgedeeld waardoor ik voor de return twee geschorste spelers heb. Ik heb een goed gevoel over de return. Ik denk dat we op onze eigen kunstgras een mooi resultaat kunnen neerzetten.”