Legmeervogels wint in kansarme wedstrijd van Hoofddorp

In de zondag tweede klasse B heeft Legmeervogels een 0-2 overwinning gebokt bij Hoofddorp. Voor de ploeg van Jack Honsbeek maakte Jordy de Groot beide treffers. Die vielen pas in het laatste kwartier. Hoofddorp doelman Rob Wiggerink kreeg ten onrechte de rode kaart.

Honsbeek: “ Het was echt zo’n wedstrijd waarin de ploeg die het eerste doelpunt zou maken, ook zou winnen. En dat bleek ook wel achteraf. Er waren heel weinig kansen aan beide kanten. Ik denk dat wij er twee hebben gehad en Hoofddorp eentje.”

Foto Ton Hofstra fotografie
Foto Ton Hofstra fotografie

Het venijn van de wedstrijd zat hem in de staart. Na ruim 75 minuten geschaakt te hebben op het veld werd de wedstrijd uiteindelijk open gebroken door een doelpunt van De Groot. Na een goede combinatie op het middenveld was het uiteindelijk Rowan Hoogenboom die met een steekbal De Groot alleen voor keeper Wiggerink zette. De spits faalde niet (0-1).

Foto Ton Hofstra fotografie
Foto Ton Hofstra fotografie

Vijf minuten na de treffer en ook vijf minuten voor tijd moest Hoofddorp met tien man en zonder keeper verder. Doelman Rob Wiggerink blokte de doorgekomen De Groot. De scheidsrechter oordeelde dat het een doorgebroken speler was en Wiggerink moest er af. Honsbeek: “Ik vond het een beetje zwaar gestraft want er stonden nog een paar medespelers omheen.” Hoofddorp-trainer Jimmy Simons had al drie keer gewisseld en dus moest er een speler op doel.

Na een paar opportunistische minuten van Hoofddorp besliste De Groot in de negentigste minuut de wedstrijd.
Honsbeek: “Ik ben blij dat we wederom de nul hebben gehouden. Na een slechte seizoenstart hebben we nu eindelijk de weg omhoog ingeslagen. Dit is zo’n zware afdeling waar niets te voorspellen valt. Kijk maar naar de uitslagen van vandaag.”
Kijk voor alle uitslagen, het programma en de stand op de klassenpagina van zondag 2B.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)