Leliveld gaat voor stap omhoog en verruilt ‘zijn’ RODA ’23 voor Swift

Stef Leliveld zal volgend seizoen niet uitkomen in de derde klasse. Hoewel RODA’ 23 afgelopen maandag na strafschoppen degradeerde uit de tweede klasse, zal Leliveld juist een stap omhoog maken. De middenvelder speelt volgend seizoen voor zaterdag eersteklasser Swift.

Na vier seizoenen in het eerste van RODA ’23 te hebben gespeeld, was Leliveld toe aan een nieuwe uitdaging. Deze vond hij aan het Olympiaplein. Leliveld: “Swift zat eigenlijk vorig jaar al achter mij aan, maar toen was ik er voor mijn gevoel nog niet klaar voor om RODA te verlaten. Dit seizoen heb ik flinke stappen gemaakt in mijn ontwikkeling en was de tijd rijp om het hogerop te zoeken.”

Foto Koos van der Leest: Stef Leliveld kon samen met RODA '23 degradatie niet voorkomen
Foto Koos van der Leest: Stef Leliveld kon samen met RODA ’23 degradatie niet voorkomen

En toen kwam de middenvelder weer uit bij Swift. “Swift is voor mij de ideale club om de volgende stap te maken”, begint Leliveld. “Ik vind het vooral fijn dat het in de buurt is. Ik ben nu nog druk bezig met mijn studie en ga in september afstuderen. Dan is het best lastig als je veel moet reizen voor voetbal.” Dat betekent niet dat Leliveld een overstap naar een hoofdklasser buiten Amsterdam heeft overwogen. “Ik ga natuurlijk niet zomaar een beslissing nemen en heb hier goed over nagedacht. Maar het feit dat ik met mijn fiets in de metro kan stappen, maakt het heel makkelijk. Daarbij ben ik een paar keer bij Swift geweest en ik heb een goed gevoel bij de club gekregen.”

Afgelopen maandag was dat goede gevoel nog ver te zoeken. RODA ’23 kwam met 5-2 achter tegen Wasmeer, nadat de eerste wedstrijd in een 4-1 overwinning voor RODA ’23 was geëindigd. Hierdoor moest er een verlenging aan te pas komen, waarin uiteindelijk niet meer gescoord werd. Penalty’s moesten uitsluitsel geven en daarin miste Wasmeer één keer minder dan RODA ’23. “Afgelopen maandag leek het er gewoon niet in te zitten”, aldus Leliveld, die vond dat zijn team niet scherp begon. “Bij het eerste en het tweede doelpunt van Wasmeer staan we niet goed op te letten. Als we scherper waren begonnen, was dat misschien niet gebeurd. Al met al waren wij niet de gelukkigste die dag.”

RODA degradatie

Voor Leliveld was de degradatie met RODA ’23 een dramatisch afscheid voor de speler die jaren voor de club uitkwam. Leliveld: “Het was niet fijn om zo afscheid te nemen. Sterker nog: een veel slechter afscheid kun je je haast niet wensen. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat RODA volgend seizoen weer terugkeert naar de tweede klasse. Dat heb ik de jongens ook verteld. Zelf zal ik genoeg tijd hebben om op zondag de ploeg te steunen, aangezien ik zelf op zaterdag ga voetballen. Een club als RODA, met haar achterban, hoort gewoon niet in de derde klasse thuis.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)