Lennart Bril leidt SDZ voorbij Quick 1890 naar wintertitel

SDZ heeft zich één speelronde voor de winterstop al verzekerd van de wintertitel van de zondag tweede klasse B. De ploeg van Kai Meeuwsse maakte dankzij een hattrick van Lennart Bril geen fout tegen middenmoter Quick 1890 (4-3) en liep hierdoor verder uit op de achtervolgers.

De doelstelling die Meeuwsse zijn ploeg had gesteld (27 punten bij de winterstop) is gehaald. De teller staat nu op 28 en er wacht nog een bezoekje aan medepromovendus RODA’23. “Alles wat we nu pakken, is bonus. We hebben laten zien dat we volwassen en als een koploper kunnen spelen.” Want hoewel de 4-3 eindstand misschien anders doet vermoeden, was het verschil tussen SDZ en Quick 1890 duidelijk aanwezig.

De Amsterdammers wilden Quick 1890, dat met een 5-3-2 formatie behoorlijk defensief speelde, direct vanaf het begin bij de strot grijpen. Dat lukte ook uitstekend. Twee fouten in de Amersfoortse opbouw werden genadeloos afgestraft door Lennart Bril. Na zestien minuten spelen stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord.

Toch slaagden de bezoekers erin terug te komen, met wat hulp van SDZ-doelman Mitchel Vincken. Eerst ging de sluitpost in de fout bij een aansluitingstreffer van Ivory Harrison en even later zag hij er ook niet goed uit bij een fenomenale vrije trap van Ferry de Smalen, vanaf veertig meter via de onderkant van de lat. “Daar heb ik zelfs even voor geapplaudisseerd”, bekende Meeuwsse.

Ondanks de 2-2 stand was er niet veel aan de hand, vond de oefenmeester. Nog voor de rust werd de voorsprong hersteld. Op aangeven van Tim Groenewoud voltooide Bril zijn hattrick, waardoor SDZ met een 3-2 voorsprong de kleedkamers kon opzoeken. “We waren de betere ploeg en die twee fouten konden gebeuren. Mitchel heeft ons de afgelopen weken een paar keer gered, nu maakte hij twee ketsers en heeft team voor hem moeten werken.”

De tweede helft was minder spectaculair dan het eerste bedrijf. Het was van beide kanten vooral erg tam. Er waren wel een paar kansen te noteren, maar een doelpunt bleef uit. Na ruim een uur spelen gooide invaller Mariano Olf het duel met een hard schot in de verre hoek in het slot. Dat Quick 1890 in de 86ste minuut via Pim Kers iets terugdeed, was slechts voor de statistieken: 4-3.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ