Lennart Bril (SDZ) één van de acht versterkingen voor DVVA

Nadat hij SDZ in de kampioenswedstrijd naar de zondag eerste klasse schoot, heeft Lennart Bril toch besloten na één seizoen te vertrekken. De 26-jarige aanvaller kiest voor zijn maatschappelijke carrière en kan dat beter combineren bij zaterdag tweedeklasser DVVA.

Een jaar geleden stond Bril op een soortgelijk punt: iets lager voetballer om zich te concentreren op zijn werk of er nog een jaar serieus voor gaan. Het werd dat laatste. De aanvaller ging naar SDZ, werd daarmee kampioen in de tweede klasse en gaf onder voorbehoud zijn jawoord voor een tweede seizoen. “Na zo’n historische goal voor de club had ik graag een jaar of langer bij SDZ willen blijven”, zegt Bril, dit seizoen goed voor negen doelpunten. “De afgelopen twintig jaar heb ik alles voor het voetbal gedaan en nu ben ik toch op een punt gekomen dat mijn maatschappelijke carrière belangrijker is. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet de ambitie heb om met DVVA een serieuze prestatie te leveren.”

Onlangs kreeg hij andere verantwoordelijkheden in zijn werk als begeleider van Olympische sporters, wat betekent dat Bril veel wedstrijden (vaak op zondag of soms in het buitenland) moet bezoeken. Daardoor ligt het voetballen op zaterdag hem beter. Via de nieuwe trainer Lex van der Horst, wie hij tipte dat DVVA misschien iets voor hem zou zijn, is hij in Amsterdam-Oost terecht gekomen. “Het is volgens mij een gezellige club. Ze hebben de ambitie om vanuit de middenmoot van de tweede klasse weer naar boven te gaan en op termijn een gooi naar de eerste klasse te doen.”

Naast Bril heeft DVVA zich voor volgend seizoen ook versterkt met Björn Ouwehand (Buitenveldert), Charlie Windhorst (RCL), Bas Lammers (BWO), Tom Frinsel (Loosdrecht), Joris Kerkhove (WVHEDW lager elftal), Jouke Spanninga en Sem Barendse (beiden Swift). De Amsterdammers zoeken alleen nog een extra keeper.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)