Lennart Rust leidt Roda’23 met hattrick langs Swift

Op een warm Olympiaplein heeft Roda’23 zondag vierdeklasser Swift verslagen. Het elftal van Marco Bragonje boog een vroege achterstand om en liep in het laatste half uur weg bij de thuisploeg. Dankzij een zuivere hattrick van Lennart Rust won Roda 23 uiteindelijk met 1-4.

Swift begon sterk aan het duel. Dit resulteerde in een vroege voorsprong voor de Amsterdammers. Laurens van Beek kon na een assist vanaf links alleen op doelman Stevens af en schoot prima raak. De bezoekers reageerden direct, een kopbal van Tim Plemper ging maar rakelings over. In de twintigste minuut viel de gelijkmaker alsnog. Plemper ontving de bal op twintig meter, draaide goed weg en schoot hard binnen. Een minuut later knalde Dennis Bakker een vrije trap vanaf 35 meter snoeihard tegen de lat.

Swift zon - Roda '23

Rond het half uur kwam Swift bijna opnieuw aan de leiding. Siemen Ingelsen gaf een scherpe voorzet, de inzet van Jens Kimmel werd gekeerd door doelman Stevens. In de laatste tien minuten van de eerste helft was Roda’23 duidelijk op zoek naar de voorsprong. De bezoekers kregen dan ook kansen. Maar pogingen van Bakker, Jonling en Rust werden gestopt door de Swift-doelman. Met een 1-1 stand zochten beide elftallen de kleedkamer op.

Na de pauze bood Swift een kwartier lang goed partij aan de bezoekers. In het laatste half uur sloeg de vermoeidheid toe bij de thuisploeg en maakte Roda 23 het verschil. Spits Lennart Rust was drie maal het eindstation van een aanval en zorgde met zijn zuivere hattrick voor de 1-4 einduitslag. Roda 23 speelt dinsdagavond tegen RKAVIC haar derde bekerduel en is bij een zege geplaatst voor de knock-out ronde.