Lesley Vlieger leidt FC Almere naar verrassende periodewinst

FC Almere heeft een knappe prestatie geleverd door op de laatste speeldag van de eerste periode prompt de eerste plaats en daarmee de periodetitel te pakken. De zaterdag tweedeklasser won zelf met 3-1 van concurrent Odysseus’91 en profiteerde van een nederlaag van koploper Victoria (1-2 tegen Geinoord, red.). Spits Lesley Vlieger was met twee doelpunten enorm belangrijk.

Een spannend en gelijk opgaand duel op sportpark De Marken, onder leiding van Roelof Luinge, kenmerkte zich in eerste instantie vooral met veel balverlies. De eerste kansen waren voor de thuisploeg. Een vrije trap van Peter van Dongen was te hoog en Mike de Blieck was niet gelukkig met zijn inzet. Vervolgens kwam Odysseus’91 beter in de wedstrijd en kregen de gasten de nodige kansen, alleen waren Michel van Rooyen en Boudewijn Pastoor niet trefzeker.

Dat was Lesley Vlieger na 25 minuten wel. Gezien het lichte veldoverwicht was zijn openingstreffer verdiend: 1-0. Niet veel later was Van Dongen dicht bij de 2-0, alleen spatte zijn vrije trap op de lat uiteen. In de dertigste minuut kwam Odysseus’91 op gelijke hoogte. Almere-doelman Gijs Roelofsen ging bij het uitverdedigen in de fout en dit werd door Fabian Polman afgestraft: 1-1. Nog geen drie minuten later had de thuisploeg de leiding weer in handen. Op aangeven van Nick Huizinga kopte Vlieger fraai raak voor de 2-1 voorsprong halverwege.

Na de hervatting wilde een feller FC Almere de voorsprong vergroten via onder meer een waarschuwingsschot van Mitchel Smit. Aan de andere kant kwamen de Almeerders goed weg toen Polman rakelings naast schoot. Het duel kon beide kanten opgaan, totdat de wedstrijd vlak voor tijd werd beslist. Met een strakke schuiver bepaalde Douwe Willemars de eindstand op 3-1.

“We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden”, zei Almere-trainer Sandor Augustijn over het weerzien met zijn oude club. “Als ploegen hebben we alles gegeven, bij vlagen knap voetbal laten zien en met de periodetitel uiteindelijk de beloning hiervoor gekregen.”

De Almeerders gaan na acht wedstrijden aan kop met één punt voorsprong op Victoria en Odysseus’91. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.