Leushuis: ‘AFC moet bloeden omdat KNVB in gebreke blijft’

Er is veel commotie rond de wedstrijd om het landskampioenschap van Nederland bij de amateurs. Gisteren werd bekend dat de wedstrijd op  31 mei en 7 juni gespeeld zullen worden. AFC is hier woedend over aangezien de KNVB eerder 31 mei als laatste speeldag had aangegeven. AFC trainer Willem Leushuis: “De KNVB is in gebreke gebleven en AFC moet hier voor bloeden.”

Leushuis: “Op 29 april hebben we een bijeenkomst gehad met de KNVB  en alle betrokken clubs. Daar is toen een schema gemaakt waarin stond dat als er één beslissingswedstrijd was de wedstrijden om het landskampioenschap op 24 mei en 31 mei gespeeld zouden worden. Timo Reesink van de KNVB is toen in gebreke gebleven door maar één locatie uit te kiezen voor de beslissingswedstrijd tussen GVVV en Spakenburg. Toen deze locatie afviel had Reesink andere opties moeten aandragen. Zijn enige taak had moeten zijn om de datum te bewaken.”

Toen de locatie niet goed werd gekeurd door de burgemeester van Harderwijk besloten ze de datum een week te verplaatsen. Leushuis: “Toen ze over een andere datum gingen praten voor de beslissingswedstrijd werd AFC hier niet bij betrokken. Wij kregen alleen te horen dat door deze verplaatsing ook onze wedstrijden later gespeeld zouden worden. De KNVB in persoon van Timo Reesink is hierdoor dus in gebreke gebleven en AFC moet nu bloeden.”

De KNVB heeft het verplaatsen van de wedstrijd nu bij de clubs zelf neergelegd. Dit betekent dat in onderling overleg de data van de wedstrijden toch eerder gespeeld kunnen worden. Leushuis: “We zijn nu al in gesprek met GVVV en Spakenburg over het verplaatsen van de wedstrijden. GVVV heeft al aangegeven dat ze bereid zijn om in gesprek te gaan. Alleen Spakenburg wil dit waarschijnlijk niet.”

Mocht het uiteindelijk zover komen dat de wedstrijd toch op 7 juni nog gespeeld moet worden dan krijgt Leushuis het erg lastig. Leushuis: “Als de wedstrijd niet verplaatst wordt, dan zullen we wel moeten spelen. We hebben dan alleen geen compleet team.”

Teammanager Bob Duis: “Veel van onze spelers zijn na 31 mei op vakantie. Ongeveer de helft van de spelers hebben aangegeven op vakantie te zijn op 7 juni. We zullen dus met een veredeld tweede elftal moeten spelen om het landskampioenschap. Dat is een enorme devaluatie van deze wedstrijd.”

Verslag: Rob Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC