Home / Algemeen / Lex van der Horst nieuwe trainer Ouderkerk zaterdag

Lex van der Horst nieuwe trainer Ouderkerk zaterdag

Lex van der Horst, eerder dit jaar op non-actief gezet bij SCW, is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de zaterdagtak van SV Ouderkerk. Eerder werkte oefenmeester ondermeer bij Sporting Martinus. Het zal geen makkelijke klus worden voor de oefenmeester aangezien er dertien spelers van de zaterdag derdeklasser over zullen stappen naar de zondag afdeling van de club.

Lex van der Horst, oud-trainer van NEA, is erg blij met zijn nieuwe club. “Het is geweldig om weer aan de slag te gaan, na een rustperiode van negen maanden. Ik nam de tijd voor mezelf, maar het begon weer te kriebelen. Ik heb het bij NEA enorm naar mijn zin gehad en vind het fijn om weer terug te keren, zelfs nu het gefuseerd is.”

Bij Ouderkerk is het echter onduidelijk welke groep hij voor zich krijgt. Het bestuur besloot, op aandringen van de spleergroepen,  de focus te leggen op een prestatie-elftal op zondag. Toch heeft de zaterdagtak volgens de kersverse hoofdtrainer nog altijd toekomst. “Er is een grote groep spelers die heeft aangegeven naar de zondag over te willen stappen, maar niet iedereen zal daar kunnen spelen. Uiteindelijk zullen er wel een aantal spelers voor het zaterdagelftal kiezen en met de jeugd die doorstroomt, kunnen we wel een team met voldoende kwaliteit samenstellen.”

Lex van der Horst

Na dit seizoen neemt hij het stokje over van Hans Verhoogt. “Het is belangrijk voor de club dat ze in de derde klasse blijven. Dat gaat volgens mij ook wel lukken. Pas wanneer ik weet welke groep ik voor me heb, zullen we aan het nieuwe seizoen gaan werken”, zegt Van der Horst, die nog geen doelen heeft gesteld. “De doelen zullen we pas gaan bijstellen aan het begin van de competitie. Tot die tijd werken we gewoon aan lijfsbehoud in de derde klasse.”

Verslag Joachim van der Marck
Foto boven Hans van Beek