Lex van der Horst

Lex van der Horst (Ouderkerk) vindt in DVVA nieuwe uitdaging

Zaterdag tweedeklasser DVVA heeft in Lex van der Horst een geschikte opvolger gevonden voor de vertrekkende Jeroen Smakman. De 51-jarige oefenmeester heeft nu nog de leiding bij derdeklasser Ouderkerk.

“Dit wordt voor mij de eerste keer dat ik echt in Amsterdam een team ga trainen. Dat is ook een beetje uit mijn comfortzone”, zegt Van der Horst. Na vijf seizoenen in Ouderkerk – waarvan drie bij de Zondag 1 en in een eerder periode ook vier jaar – was de oefenmeester toe aan iets nieuws. “Ik had een prettig gesprek met de club en heb er zin in. Het bestuur en de technische commissie is jong en enthousiast. Ze willen graag.”

Volgens Van der Horst is het doel van de club om op termijn weer de sprong naar de eerste klasse te maken. “Dat is ze een paar jaar geleden goed bevallen. Maar dat hoeft niet ten koste van alles”, volgt daar direct achteraan. “Ik denk dat er heel veel kwaliteit aanwezig is; de selectie blijft grotendeels intact en het tweede elftal speelt op een hoog niveau (reserve Hoofdklasse, red.).” De prestaties – DVVA staat slechts één punt boven de nacompetitiestreep – vallen alleen tegen. Dat vergelijkt hij met Ouderkerk, ook daar wil het even niet vlotten. “Op de een of andere manier loopt het even niet. We staan te laag voor de kwaliteiten die we hebben. Ik denk dat er bij DVVA ook meer inzit.”

De technische commissie is ervan overtuigd dat Van der Horst de juiste persoon is om met de huidige spelersgroep aan de slag te gaan. “Zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak maakt Lex de juiste indruk en dat past goed bij deze spelersgroep en clubvisie”, laat de club weten. Van der Horst ziet het zelf ook zitten om met de selectie aan de slag te gaan ‘die het leuk vindt om uitgedaagd te worden’. “Ik hoop dat we volgend seizoen hoger eindigen dan ze nu staan. Ik ga niet zomaar roepen dat we even naar de eerste klasse gaan, Dat is op dit moment niet helemaal reëel. Het zou mooi zijn als we volgend seizoen goed kunnen meedoen.”

Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)