Lex van der Horst van Ouderkerk zaterdag naar zondag

Zondag derdeklasser Ouderkerk heeft intern een opvolger gevonden voor de vertrekkende Don Guezen. Lex van der Horst, momenteel trainer van het zaterdagelftal, staat volgend seizoen voor de groep. “We willen nu een beetje rust creëren rond de zondag 1.”

Van der Horst is bezig aan zijn tweede seizoen bij de zaterdag derdeklasser. Na een plek in de middenmoot vorig seizoen hebben de Ouderkerkers het nu een stuk lastiger in de derde klasse C, waar ze net boven de nacompetitiestreep staan. “De bedoeling was dat de zaterdag een opleidingselftal zou worden voor de zondag. Daar ben ik met mijn volle verstand ingestapt, alleen ben ik er wel achter gekomen dat het niet werkt. Daar kan ik niets aan doen en het bestuur ook niet. De jeugd speelt op zondag, spelers hebben op zaterdag een baantje en dus komt er bijna niets door.”

Het gevolg was dat Van der Horst alle zeilen bij moest zetten om het zaterdagelftal alsnog op de been te houden. “Ik was het een beetje zat. We werken continu met een (te) kleine spelersgroep, dat het telkens afvragen is of er wel genoeg man beschikbaar is voor een wedstrijd. Ik ben erg trots op de spelers, want we knokken voor lijfsbehoud, alleen zag ik het niet meer zo zitten.”

Toen bekend werd dat Don Guezen na één seizoen zou vertrekken, zochten enkele spelers van het zondagelftal contact met Van der Horst. “Ze vroegen hoe ik er in zou staan. Ik stond er best wel voor open en toen ging natuurlijk de hele molen draaien. Donderdag (gisteren, red.) is het rond gekomen. Nu willen we een beetje rust creëren binnen de zondag 1, na de derde trainer in drie jaar dat het een prestatie-elftal is.”

Beide elftallen strijden momenteel om lijfsbehoud in de derde klasse. “De bedoeling is natuurlijk dat we er allebei in blijven. 3C op zondag is natuurlijk een erg ambitieuze poule, waar ik heel veel zin in heb om in te werken. Als clubs als Sporting Martinus, RKDES of NFC volgend jaar nog doorkomen, wordt het een fantastische regionale competitie. En het is voor mij ook eens iets anders, op zondag. Ik kijk er in ieder geval naar uit.”

Foto boven: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!