Ligeon met FC Almere op titelkoers

Op sportpark “de Marken” in Almere Haven ontving FC Almere in de zaterdag derde klasse C vandaag SV Loosdrecht dat naar Almere was gekomen om eventueel met drie punten te kunnen vertrekken. De thuisploeg had daar geen oren naar en hield de drie punten in eigen huis.

Het bezoekende SV Loosdrecht ging fanatiek van start en Almere liet het eerste kwartier de gasten rustig komen en wilde via de counter snel zaken doen. Loosdrecht was in deze fase wel dicht bij een treffer maar Almere doelman Jeffrey Scheggetman behoede Almere voor erger.

Hierna waren de rollen omgedraaid en kreeg de thuisclub steeds meer vat op de wedstrijd, de aanvallen veelal via de vleugels leverde voor Loosdrecht de nodige problemen op en in de 15e minuut was het Jeffry Coersen die Almere op een 1-0 voorsprong zette. Loosdrecht was wat aangeslagen maar herpakte zich snel en  was niet veel later dicht bij de gelijkmaker toen een vrije schop maar net tot corner kon worden verwerkt door de Almere doelman. De twee ploegen blijven strijden voor iedere meter en dat resulteerde in kansrijke situaties voor beide doelen. Uiteindelijk was het weer Almere dat daarvan profiteerde toen in de 31e minuut een voorzet van Thijmen Kluizenaar weer werd afgerond door gretige Jeffrey Coersen  2-0.

Jeffrey Coersen scoorde twee keer voor de koploper uit 3C
Jeffrey Coersen scoorde twee keer voor de koploper uit 3C

SV Loosdrecht was lichtelijk aangeslagen maar vocht zich terug weer in de wedstrijd  en kreeg Almere de laatste tien minuten voor de rust  behoorlijk wat te verwerken, inzetten van Jeroen Lamme en Raymon Lagerburg leverde in deze fase niet het gewenste resultaat voor de gasten op. Almere kwam hierna even uit de druk weg en was dicht bij een derde treffer maar hier was de goalie van Loosdrecht  Bas de Wit de man die voor Loosdrecht orde op zaken stelde.

Toch zou Almere nog voor de rust een doelpunt moeten incasseren want na een fout op het middenveld profiteerde Raymon Lagerburg hier optimaal van en was de “aansluiter” een feit en ging de rust in met 2-1.

Na de thee stelde de plaatselijke FC snel orde op zaken toen alweer Coersen in de 46e minuut zijn derde treffer van deze middag maakte 3-1. Loosdrecht leek verslagen maar verhoogde hierna het tempo en de thuisclub kreeg het nog zwaar te verduren. Uiteindelijk leverde dat niets meer op en kreeg Almere zelfs alle ruimte om de score op te voeren maar uiteindelijk bleef het bij deze stand. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Budding en hadden vele supporters de striemende kou doorstaan.

FC Almere deed dus deze middag uitstekende zaken want ook de concurrentie liet weer punten leggen en kunnen we zeggen nadat Almere op titelkoers ligt.

Almere trainer Maurice Ligeon is met FC Almere op weg nar de titel
Almere trainer Maurice Ligeon is met FC Almere op weg nar de titel

Beide trainers hadden hun eigen mening over de wedstrijd en was Loosdrecht trainer Hesdey Tevreden natuurlijk teleurgesteld maar gaf z’n ploeg wel een compliment voor de grote dosis inzet die er deze middag was getoond.  FC Almere coach Maurice Ligeon was uitermate trots op z’n ploeg. Ligeon: “ We zijn weer een stap dicht bij de titel gekomen. Nu moeten we zorgen dat we geconcentreerd bkijven tot het eind van het seizoen. “ Komende zaterdag krijgt Almere de Posthoorn op bezoek en ontvangt Loosdrecht ‘t Vliegdorp.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3C

Verslag: Herman de Wit

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)