Buitenboys
Buitenboys wint van EVC. Archieffoto.

Lijfsbehoud voor Buitenboys na zege op Olympia’25

Buitenboys heeft zich zaterdagmiddag in Soest verzekerd van nog een seizoen tweede Klasse. De ploeg uit Almere wist dat nog één zege – op Olympia’25 uit Hilversum – volstond en slaagden glansrijk in die opdracht: 5-1.

Buitenboys
Ook in de lucht was Buitenboys Olympia de baas

Op neutraal terrein van Voetbal Vereniging Zonnegloren (VVZ’49) in Soest kregen de Hilversummers billenkoek van een veel sterker Buitenboys, dat zich door dit resultaat heeft gehandhaafd. Al na een kwartier leek de wedstrijd gespeeld. Een keepersblunder van Olympia doelman Vincent Gosling en een eenvoudige intikker na een snelle aanval over de linkerflank, waar spits Giovanni van der Zaken wel raad mee wist, was het binnen twaalf minuten 2-0 voor Buitenboys. Olympia-trainer Danny Wiersma en zijn ploeg werden compleet overrompeld én verrast. Volgens de Hilversumse trainer is verdieping in een tegenstander niet nodig. ,,Je kijkt naar de stand, naar uitslagen, bekijkt wat filmpjes op YouTube en je weet precies hoe je tegenstander speelt”, zo liet hij eerder optekenen in het Noord Hollands Dagblad.

Buitenboys

Na een 2-0 ruststand, waarin Olympia pas aan het einde van de eerste helft een beetje gevaarlijk werd, was de tweede helft opnieuw niet groots. Buitenboys hield de rijen slim gesloten en was in alle opzichten een maatje te groot. Zonder zich bovenmatig te hoeven inspannen. Dat de 3-0 eerder viel dan de 2-1 was ergens niet verrassend: Tim Smit verschalkte met een gemikte kopbal in de verre hoek opnieuw Olympia keeper Gosling.

Buitenboys

Toch deed Olympia via Alper Celmez snel wat terug, na een enorme miscommunicatie tussen keeper Rick van Dekken en zijn defensie: 3-1. Het doelpunt bracht wat leven in de brouwerij, maar het keffende Olympia bleek een tandeloze Chihuahua en kon nimmer echt doorbijten. Op een kopkans na, had de Hilversumse ploeg weinig in de melk te brokkelen in het warme en gastvrije Soest. Fatih Yildrim mocht met rood inrukken en de toegekende strafschop door de rechtvaardig leidende arbiter Andy Wolff werd onberispelijk benut door Veirano Slager. Gianni Rellum zorgde in de slotminuten voor een jubelstemming door een vlot lopende aanval op waarde te schatten, en zo de vijfde van de middag voor zijn Buitenboys binnen te schieten.

Buitenboys - Verwer

Zo was er na afloop feest bij Buitenboys. Het verschil tussen een periodekampioen in de derde klasse Olympia en de nummer tien van de tweede klasse Buitenboys werd pijnlijk duidelijk. Buitenboys kan terugkijken op een rumoerig seizoen. De start was nog goed te noemen in het debuutjaar in de tweede klasse, maar na acht nederlagen op rij moest coach Mark Steur (nu SDZ, red.) het veld ruimen. Dennis Verwer nam het stokje over, de selectie onderging tussentijds een metamorfose met stoppende spelers en doorstroming vanuit de jeugd; Verwer ging verder met jeugd uit de O23, aangevuld met enkele sterkhouders die de club trouw bleven. Die combinatie van samenhorigheid met lef heeft zich uitbetaald.

Buitenboys - feest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)