Gennaro Liklikwatil

Liklikwatil naar Purmersteijn: “Had een andere prikkel nodig”

Purmersteijn heeft naast Robin Hoogstra ook Gennaro Liklikwatil naar Purmerend gehaald. De 19-jarige keeper is eveneens afkomstig van Fortuna Wormerveer. “Ik zat jarenlang in de jeugd van Fortuna Wormerveer en ben sinds kort onderdeel van de senioren. Mijn gevoel zei me echter dat ik een andere prikkel nodig had. De keuze is op Purmersteijn gevallen, omdat ik daar denk meer te gaan spelen”, begint Liklikwatil.

Speeltijd

De doelverdediger overwoog zijn mogelijkheden lange tijd, maar koos uiteindelijk voor een vertrek. “Het was zeker een lastige afweging, omdat ik een jongen van de club ben, maar als ik kijk naar mijn ambities dan is het beter dat ik vertrek. Voor mezelf is het gewoon een prachtige stap. Bij Fortuna had ik simpelweg zware concurrentie met Maarten List. Als ik zijn kwaliteiten en ervaring vergelijk met die van mijzelf, ben ik simpelweg nog niet zover. Mocht ik de concurrentiestrijd verliezen, dan zou ik in de competitie van Onder-23 terechtkomen. Daar lag echter mijn interesse niet, want die ligt momenteel veel meer in het seniorenvoetbal. Daarom koos ik eieren voor mijn geld door de overstap naar Purmersteijn te maken.”

Liklikwatil had echter ook voor een andere club kunnen kiezen. “Er waren zeker meer clubs, maar Purmersteijn sprong qua niveau en gezelligheid erbovenuit. De club draait mee met de top in de tweede klasse.” De talentvolle keeper werd door een oude bekende benaderd. “Lars Keppel (trainer Purmersteijn, red.) heeft mij benaderd. Hij heeft mij in het seniorenvoetbal laten debuteren toen hij nog trainer was van Fortuna Wormerveer, dus zodoende ben ik in contact gekomen. Het is natuurlijk enorm fijn als je al mensen kent bij je nieuwe club.”

Ambities

De komende jaren hoopt hij bij Purmersteijn een vaste waarden te worden, al is hij ook realistisch. “Garantie op een basisplaats geeft een trainer natuurlijk nooit. De club is nog op zoek naar een andere keeper, omdat Tim Elmers weggaat, maar de kans is veel groter en realistischer dat ik bij Purmersteijn wél onder de lat kom te staan. Ik ken een aantal spelers die bij Purmersteijn voetballen, maar ook weer niet enorm. Ik weet zeker dat het goedkomt als ik volgend seizoen bij de club aansluit, want het is simpelweg een relaxte groep.”

Liklikwatil gaat in Purmerend samenspelen met Robin Hoogstra, met wie hij momenteel nog voor Fortuna Wormerveer uitkomt. “Toen ik vorig jaar bij Fortuna Wormerveer debuteerde, had ik met Robin een enorme steun. Hij hielp me enorm en ik kon goed met hem praten. We hebben een goede band, dus ik ben enorm blij dat hij meegaat. Buiten het veld ben ik goed bevriend met hem, dus het is fijn dat je zo iemand hebt.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: José Mol

Purmersteijn-aanwinst Hoogstra: “Leuke en gezellige ploeg”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)