Robin Hoogstra

Purmersteijn-aanwinst Hoogstra: “Leuke en gezellige ploeg”

Robin Hoogstra zet zijn carrière na de zomer voort bij Purmersteijn (zaterdag). De 28-jarige verdediger van Fortuna Wormerveer verlaat daarmee naar vijf jaar zijn vertrouwde omgeving. “Ik was op zoek naar een zaterdagteam, want Fortuna speelt op zondag. Ook ken ik al een aantal jongens van Purmersteijn, dus vandaar dat het balletje is gaan rollen”, verklaart Hoogstra zijn overstap.

Leeftijdsgenoten

De beslissing was voor Hoogstra bepaald niet eenvoudig om te nemen. “Het is niet zozeer dat ik enorm graag weg wilde bij Fortuna Wormerveer, want ik heb daar natuurlijk vijf jaar gevoetbald. Nog altijd heb ik het naar mijn zin, omdat we een leuke groep hebben met stuk voor stuk leuke spelers. Uiteindelijk twijfelden een hoop jongens om door te gaan en kwam er vooral jeugd door. Dat is natuurlijk prima, maar dat heeft me wel aan het denken gezet. Ik zocht gewoon weer een club waarbij iedereen een beetje van mijn leeftijd is. Dat heb ik bij Purmersteijn gevonden.”

Oude bekenden

Bij de club uit Purmerend komt Hoogstra een oude bekende tegen. Hoofdtrainer Lars Keppel, die ook volgend seizoen voor de groep staat, heeft namelijk een verleden bij Fortuna Wormerveer. “Daar kon ik altijd goed mee opschieten. Als trainer ken ik hem bovendien, dus dat maakte de beslissing voor mij eenvoudiger.” Purmersteijn-speler Dick Bos, die eveneens een jaar bij Fortuna heeft gezeten, legde het eerste contact met Hoogstra. “Ik heb altijd contact met hem gehouden, dus op een gegeven moment hadden we het over mijn zoektocht naar een zaterdagteam. Toen vroeg hij gelijk waarom ik niet bij Purmersteijn kwam voetballen. Dezelfde avond belde de trainer mij op.”

Gennaro Liklikwatil, zijn huidige teamgenoot bij Fortuna Wormerveer, maakt toevalligerwijs dezelfde overstap. “Met hem heb ik er natuurlijk veel over gesproken. We gaan bijvoorbeeld straks regelmatig met elkaar meerijden, dus dat is natuurlijk fijn. Gennaro is een jonge, talentvolle keeper die dit jaar weinig in het eerste elftal heeft gespeeld. Hij wil graag weer minuten maken, dus vandaar dat hij besloot om de stap te maken. Het is natuurlijk leuk om met z’n tweeën de stap te zetten. Of we het van tevoren van elkaar wisten? Ja, hij zat mij zelfs op een leuke manier te pushen om naar Purmersteijn te gaan. Dus dat is uiteraard leuk om te horen.”

Wederzijdse verwachtingen

Hoogstra heeft met de trainer en het bestuur al verschillende gesprekken gevoerd. “Het is nu natuurlijk behoorlijk ingewikkeld met het coronavirus, maar als ik het gesprek met de trainer, de nieuwe jongens voor volgend jaar en de huidige spelersgroep meetel, dan is het een leuke en gezellige ploeg. Het zijn natuurlijk jongens die allemaal behoorlijk op niveau hebben gevoetbald, dus die mix is vooral heel leuk.”

Momenteel speelt de ervaren speler in de eerste klasse zondag. Purmersteijn daarentegen maakt nog altijd kans op promotie naar de eerste klasse zaterdag. Mocht dat niet lukken, dan is de ploeg van trainer Keppel wederom actief in de tweede klasse zaterdag. “Natuurlijk zou het prachtig zijn als Purmersteijn weet te promoveren naar de eerste klasse, maar we moeten natuurlijk ook niet doen alsof de tweede klasse zaterdag veel minder is dan de eerste klasse zondag. Dat is ook een prima niveau, dus we zien het wel.”

De voormalig speler van Zaanlandia, ADO ’20, Ajax Amateurs en Fortuna Wormerveer heeft intussen alvast wat informatie ingewonnen bij zijn nieuwe teamgenoten. “Van hen kreeg ik te horen dat ik bij een warme club terechtkom, waar het soms wat harder is. Mensen zijn simpelweg wat eerlijker tegen elkaar. Bij Purmersteijn heerst toch meer de Amsterdamse cultuur dan we in Wormerveer kennen. Ik ga het allemaal ervaren”, eindigt Hoogstra.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Fortuna Wormerveer

Zondagteam Purmersteijn gaat terug naar de zondagcompetitie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)