Limon (DCG): “Als we naar ons eigen vermogen voetballen winnen we de wedstrijd”

In de zondag tweede klasse B zijn dit weekend alle ogen gericht op de topper tussen Zeeburgia en DCG. Voor Zeeburgia betekent de wedstrijd van dit weekend niets minder dan aanhaken of afhaken. De ploeg van Leeroy Echteld heeft een achterstand van vijf punten op DCG en zal dus moeten winnen om nog kans te maken op het kampioenschap.

DCG is na de nederlaag tegen de Legmeervogels gebrand op een overwinning. “We moeten de vorige wedstrijd naast ons neerleggen en doorgaan. Het kan gebeuren dat iedereen een collectieve off-day heeft maar we moeten zorgen dat we zondag extra hard werken,” aldus DCG-trainer John Limon.

Beide teams is er dus alles aangelegen om zondag met drie punten van het veld te stappen. Toch verwacht Limon dat Zeeburgia zijn strijdplan zal gaan aanpassen. “Ik verwacht geen open wedstrijd. Ik denk dat Zeeburgia het op de omschakeling gaat gooien en daar moeten we bedachtzaam op zijn. Zeeburgia heeft veel snelheid voor in, dus daar moeten we voor oppassen.”

De wedstrijd van zondag beloofd op papier een spannend duel te worden. “Zeeburgia staat niet voor niets derde. Maar wij staan ook niet voor niets eerste. Als wij naar ons eigen vermogen weten te voetballen, dan winnen we deze wedstrijd.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!