Home / Algemeen / Lindenbergh naar De Dijk

Lindenbergh naar De Dijk

Olaf Lindenbergh speelt komend seizoen voor De Dijk, dat uitkomt in de eerste klasse. Topklasser AFC, dat ook met de middenvelder sprak, vist achter het net. Lindenbergh: “De aanbieding van De Dijk is beter en ik kan het beter combineren met mijn trainerschap.” Lindenbergh tekende voor één seizoen.

Lindenbergh: “Komend seizoen word ik samen met Barry Opdam trainer van de C1 van FC Volendam. Die werkzaamheden kan ik qua tijd beter combineren met de trainingen bij De Dijk. Hun aanbieding beter dan die van AFC en ik was al een tijdje in gesprek met De Dijk. Alles bij elkaar zei me dat ik voor De Dijk moest kiezen.”

Twee weken geleden zette Lindenbergh een punt achter een lange en imposante profloopbaan. Een carrière die hij in november 1994 begon bij De Graafschap en afsloot bij FC Volendam. In totaal kwam hij tot 437 wedstrijden waarin hij veertien keer scoorde. Lindenbergh: “Mijn beste en mooiste jaar was het seizoen 2004/2005 toen we met AZ tot de halve van de UEFA cup kwamen. Het was mijn beste seizoen.” Zes jaar De Graafschap, zes jaar AZ en toen twee jaar Ajax en zijn debuut in het Nederlands elftal dat op de loer lag. Hij debuteerde echter nooit in oranje. Lindenbergh: “Aan het eind van dat topjaar bij AZ speelde Nederland twee oefeninterlands. Ik zat twee keer bij de selectie maar speelde geen seconde. Het is jammer dat ik geen interland op mijn naam heb staan want dat is toch het hoogst haalbare.”

Van Ajax vetrok hij naar Sparta om vervolgen bij de amateurs van Purmersteijn terecht te komen. Van de eredivisie naar de tweede klasse amateurs. Een grote stap. Net zoals nu van FC Volendam naar De Dijk. Lindenbergh: “Ik heb altijd eredivisie gespeeld op de laatste twee jaar na (AGOVV en Volendam, red.) toen vroegen ze me dat ook steeds. Ik heb me altijd prima aan kunnen passen  dus dat zal nu ook wel lukken. Ik voel me er niet te groot voor.”

De Dijk kende een teleurstellend seizoen en hoopt volgend jaar mee te doen om promotie naar de hoofdklasse. Lindenbergh: “Ik dat we weinig zullen verliezen komend jaar. Het is een goede selectie dat gewoon mee moet kunnen doen om promotie. Daar ga ik in ieder geval wel vanuit.”

Send this to a friend