Inspirerende bijeenkomsten tijdens de week van de scheidsrechter

Dit weekend start de Week van de Scheidsrechter. Van 7 tot 15 oktober wordt de waardering voor de scheidsrechters in Nederland uitgesproken. In dat kader organiseert de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam enkele activiteiten voor alle scheidsrechters uit de regio.

Peter de Waard (voorzitter van de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam) wil de scheidsrechters uit de regio bedanken en inspireren tijdens deze dagen. “Deze dagen zijn leerzaam voor de scheidsrechters. We willen ze helpen door te ontwikkelen en beter te worden. Het is de bedoeling dat de scheidsrechters iets opsteken van deze dagen en zo meer te weten komen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de spelregels. Op deze dagen kan iedereen met elkaar in contact komen en zijn ervaringen met elkaar delen.”

Om te beginnen wordt er op dinsdag 10 oktober om 20.00 uur een open training gegeven onder leiding van Ferrit Akkaya. De training is toegankelijk voor iedereen en wordt gehouden bij de SVA. Een dag later (19:30 uur) is er in de kantine van Sporting Martinus een lezing voor clubscheidsrechters, assistent-scheidsrechters en geïnteresseerden. De lezing zal worden gehouden door betaald voetbal-scheidsrechter Sander van Eijk. Hij zal met een presentatie gaan vertellen over onder andere zijn carrière en de huidige spelregels. Verder wordt er met behulp van wedstrijdbeelden uitleg gegeven over de toepassingen van de spelregels.

Dennis Higler verzorgt op 12 oktober in Amsterdam een presentatie voor alle (club) scheidsrechters

Als afsluiting komt nationaal en internationaal scheidsrechter Dennis Higler op donderdag 12 oktober (19.30 uur) langs bij de SVA. De arbiter zal een presentatie geven over zijn loopbaan in het betaald voetbal. Verder zullen de onderwerpen over de Videoreferee, ontwikkelingen op spelregelgebied en de actuele topics aan bod komen. De avond zal worden afgesloten met een spelregelquiz.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!