Home / Algemeen / Lippens zet NFC op goede spoor
Foto Jos Spitteler: NFC 2012/2013

Lippens zet NFC op goede spoor

De Amstelveense clubs in de zaterdag twee klasse A hebben vandaag goede zaken gedaan. Zowel NFC als AMVJ wisten drie punten aan hun totaal toe te voegen. AMVJ versloeg Opperdoes met 0-3 terwijl NFC uithaalde tegen Zandvoort. De ploeg van Patrick Lokken won met maar liefst 7-2.

Vanwege de hevige regenval was het eerste team van NFC uitgeweken naar het kunstgarsveld. En net als aan het eind van vorig seizoen (toen de ploeg haar laatste drie wedstrijden inclusief die in de nacompetitie met grote cijfers won) haalde het vandaag weer uit. Na een 5-0 ruststand stond  er na afloop uiteindelijk 7-2 op het bord. NFC-trainer Patrick Lokken lachend: “Die besprekingen van mij lopen als een trein. Nee even serieus. Dit was gewoon super wat we in de eerste helft lieten zien. Ik heb genoten en de ene treffer was nog mooier dan de ander.”

Michael Lippens zette de Amstelveners op het juiste spoor door al na zes minuten de score te openen. Zijn schot van zo’n twintig meter in de lange hoek was onthoudbaar. Daarvoor had de spits ook al de onderkant van de lat geraakt. Er was nog wel wat discussie of de bal de doellijn had gepasseerd maar als treffer werd hij niet gerekend. Later deed Lippens het dus wel overtuigend. NA zijn openingstreffer had Lippens wat geluk met zijn tweede doelpunt. Na twaalf minuten legde hij weer aan voor een schot, nu vanaf de linkerkant. Zijn inzet werd van richting veranderd door een Zandvoort speler en met enig geluk stond het 2-0.

De ban was helemaal gebroken toen diezelfde Lippens vanaf de rechterkant een voorzet gaf en de keeper van Zandvoort de bal los liet. Maarten Zwaan was er als de kippen bij om eer binnen twintig minuten 3-0 van te maken.  De 4-0 was misschien wel de mooiste treffer van de middag. Zwaan gaf voor vanaf rechts. De bal vloog over iedereen heen behalve over Leon van Delft. Hij nam de bal in een keer uit de lucht en zorgde op schitterende wijze voor de 4-0. Na een half uur maakte Maarten Zwaan er met zijn tweede van de middag ook nog 5-0 van. Hij zag de keeper te ver voor zijn goal staan en vanaf zo;’n 25 meter stiftte hij de bal het net in.

Foto Daniel Ritz: Michael Lippens (L) eerder dit seizoen tegen OSV

Lokken: “Natuurlijk ben je bang dat je na zo’n denderende eerste helft de tweede helft slecht speelt. Of in ieder geval minder. Het is jammer als dat gebeurt dus heb ik de spelers daar ook op attent gemaakt. Helaas gebeurde het toch.”

Zandvoort kwam na de hervatting terug tot 5-2 nadat Zwaan voor NFC de score al had moeten verhogen. Hij miste twee grote kansen. De wedstrijd kabbelde vervolgens voort omdat Zandvoort, dat er nog wel even in geloofde maar nier veder kwam dan de twee treffers,  de strijd had opgegeven. In de slotfase zorgde Dirk Franken met twee doelpunten voor de 7-2 eindtand. Lokken: “De tweede goal van Franken was er net eentje uit de Barcelona school. Een mooie combinatie met Zwaan beloonde hij met een treffer.”

NFC klimt door de zege naar de zesde plaats en speelt wel degelijk een rol in de strijd om de tweede periode. WV-HEDW, dat al de eerste periode won, telt daar in niet meer mee. HBOK heeft negen punten en NFC volgt op een punt. Volgende week, in de laatste ronde voor de winterstop, nemen beide ploegen het tegen elkaar op in Zunderdorp.

 

Opperdoes – AMVJ 0-3 (0-1)

AMVJ had niet veel te duchten van Opperdoes. De thuisclub kwam gewoonweg kwaliteit te kort om het de ploeg van Maurice Kuijper echt lastig te maken. Na een kwartier opende Imke van Moorselaar de score . De 0-1 ruststand was een magere afspiegeling van de krachtsverhouding. Zoals wel eerder dit seizoen kwam AMVJ niet geconcentreerd de kleedkamer uit maar hoefde het geen tegentreffer te incasseren.  In een tijdsbestek van vijf minuten besliste Bram van der Driest de wedstrijd. Hij scoorde in de 70ste en 75ste minuut twee maal met de voet vanuit een corner, 0-3.
AMVJ blijft, zeker door het gelijk spel van Aalsmeer, de naaste belager van koploper WV-HEDW. Het verschil tussen beide teams bedraagt vier punten.

Later ook nog een verslag van Monnickendam-HBOK. Kijk voor alle uitslagen, programma en stand op de klassen pagina van zaterdag 2A

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!