Wedstrijd van de week

Lokken met NFC tegen Argon

Onze wedstrijd van de week heeft naast de nodige spanning ook een aardig detail. Patrick Lokken, assistent trainer bij NFC neemt het zaterdag in de Wedstrijd van de Week op tegen de club waar hij al jaren voor uitkomt, Argon. De wedstrijd uit 3B is de strijd tussen de nummer één en drie van de ranglijst. Argon heeft de beste papieren maar er is nog niets beslist. Uiteraard zullen wij een samenvatting van de wedstrijd maken.

De zaterdag derde klasse B is een afdeling met veel clubs uit ons gebied. Toch is het zo dat de titelstrijd gaat tussen twee ploegen, Argon en HaarlemKennemerland, die niet uit deze regio komen. Tenminste daar lijkt het voorlopig op. Het Amstelveense NFC strijd nog mee al is het op gepaste afstand. Met nog vier speelronden voor de boeg geloven zij er nog steeds in. Trainer Bart van den Bosch: “De drie bovenste krijgen elkaar allemaal nog in de laatste weken. Er kan dus nog van alles gebeuren. Zeker als je naar het programma van Argon kijkt. Toen wij daar in november verloren en ze een straatlengte voorsprong namen riep ik al dat ze geen kampioen zouden worden.”

De ploeg uit Mijdrecht voert de ranglijst aan met vijf punten voorsprong op HaarlemKennemerland en acht op NFC. Vooral na de winterstop heeft de koploper de nodige punten verspeeld. Zo speelde het vorige week gelijk tegen Jong Hercules (1-1). NFC won moeizaam van Vlug en Vaardig (3-2) maar heeft al sinds 21 januari (2-0 bij VVC) niet meer verloren.

Saillant detail is dat Patrick Lokken, al jaren de veel scorende spits van de zondag topklasser, assistent is bij NFC en volgend seizoen zelfs de hoofdtrainer is aan de Sportlaan. Alles en iedereen bij Argon wil graag van hem winnen. Na de 2-1 nederlaag eerder dit seizoen zei Lokken: “Het is heel raar om hier te staan. Net alsof ik zelf moet voetballen. Mijn teamgenoten waren komen kijken dus dit ga ik de komende weken nog wel horen. Ik denk zelfs tot aan de return. Ja, dit doet pijn. Zeker ook omdat ik het gevoel had dat we beter waren. De wedstrijd verliep precies zoals zij wilde.”

De tijd voor revanche is nu dus aangebroken voor Lokken. Een nederlaag schakelt de Amstelveners defintief uit voor de titel. Een plek in de nacompetitie lijken Lokken en Van den Bosch niet meer te kunnen ontlopen. De ploeg voert de ranglijst aan in de derde periode maar voelt de hete adem van HaarlemKennemerland en SCW. Naar alle waarschijnlijkheid is de derde plaats op de ranglijst voldoende, NFC heeft zes punten voorsprong op Jong Hercules, om de nacompetitie te halen.

De wedstrijd van de week wordt mede mogelijk gemaakt door Cafe The Pub

De samenvatting zal zondag aan het begin van de avond te zien zijn op deze site.

Foto: Kimo Inglessis (www.amsterdamman.com): Lokken en Van den Bosch tijdens Argon-NFC eerder dit seizoen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)