Loosdrecht laat FC Almere in slotfase met lege handen achter

Het lukt FC Almere nog niet om uit de onderste regionen van de zaterdag tweede klasse B te komen. Leek de bekerwinst van afgelopen week op DWS het tij te keren; in competitieverband laat de ploeg van Jamal Yahiaoui het steeds weer afweten. Tegen Loosdrecht gingen de Almeerders met 1-2 onderuit.

In het eerste kwartier speelde FC Almere redelijk. Nadat een vrije trap van Mike de Blieck over het doel ging, kwam ook Loosdrecht beter in de wedstrijd. Hierdoor gingen de kansen over en weer. Namens Almere zag Mitchel Rood zijn inzet voorlangs gaan, aan de andere kant liet Aboubakr Ouaddouh een goede mogelijkheid onbenut. In de 39ste minuut opende de thuisploeg de score. Peter van Dongen zag zijn indraaiende bal verkeerd beoordeeld worden door de doelman van Loosdrecht: 1-0.

Nog voor de rust leek Tom Frinsel op weg naar de gelijkmaker. Almere-doelman Gijs Roelofsen kwam ver uit zijn doel, raakte de bal met de hand en de scheidsrechter deed dit – gelukkig voor FC Almere – af met geel. Na de theepauze kwam er meer vaart in het spel van de thuisploeg, maar Loosdrecht liet weinig toe en kwam in de zeventigste minuut via Ouaddouh verdiend op gelijke hoogte.

FC Almere ging vervolgens op jacht naar een nieuwe voorsprong en was hier ook twee keer dicht bij. Eerste miste Gary Bouwmeester en niet veel later kreeg Thiago Paraiso een uitgelezen mogelijkheid op de 2-1, nadat een schot van Arno Splinter slecht werd verwerk. De invaller handelde te onbesuisd, waardoor deze kans verloren ging. Loosdrecht putte hier moed uit en sloeg in de slotfase toe. Frinsel bepaalde de eindstand op 1-2.

De Almeerders blijven door deze late nederlaag op de teleurstellende twaalfde plek staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Verslag en foto: Herman de Wit