Loting Kampioenschap bekend

Maandagavond heeft in café La Bastille aan het Thorbeckeplein de loting van het Kampioenschap van Amsterdam plaatsgevonden. Onder grote belangstelling van de deelnemende clubs werden de twintig teams verdeeld over vijf poules.

De organisatie had er dit jaar voor gekozen om het deelnemersveld uit te breiden naar twintig teams (in plaats van 16) om zo meer clubs  de kans te geven om mee te doen om de hoofdprijs. Op verzoek van Het Amsterdamsche Voetbal zijn er ook clubs uit de regio rondom Amsterdam uitgenodigd. FC Abcoude, Aalsmeer, NFC, Pancratius en FC Weeps zijn dit jaar nieuw.

Onder leiding van Mathijs Groenewoud werden de twintig deelnemers verdeeld over drie potten. In pot 1 zaten de hoogste geplaatste teams (De Dijk, JOS Watergraafsmeer, Pancratius, Swift en Zeeburgia). In pot twee bevonden zich de nummers zes tot en met tien (Aalsmeer, HBOK, OFC, FC Weesp en WV-HEDW). De overig tien deelnemers bevonden zich in pot drie.

De loting werd verricht door Rob Stenacker (voorzitter STA), Jeroen van Bemmelen (namens Het Amsterdamsche Voetbal) en Maurice Renger (aanvoerder van titelverdediger JOS Watergraafsmeer).

Dat leverde het volgende resultaat op:

POULE A POULE B

1.

 Zeeburgia

1.

 De Dijk

2.

 FC Weesp

2.

 OFC

3.

 DVVA

3.

 Beursbengels

4.

 dvc Buiksloot

4.

 NFC
POULE C POULE D

1.

 JOS Watergraafsmeer

1.

 Swift

2.

 Aalsmeer

2.

 HBOK

3.

 AFC (zat)

3.

 VVA/Spartaan

4.

 Blauw Wit

4.

 OSV
POULE E

1.

 Pancratius

2.

 WVHEDW

3.

 FC Abcoude

4.

 DCG

Het wedstrijdschema zal in een later stadium bekend worden gemaakt. Houdt daarvoor onze speciale pagina over Het Kampioenschap van Amsterdam in de gaten.

Foto: Maurice Renger en Mathijs Groenewoud hebben de laatste pot leeg gemaakt.